x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aventurile mele cu Viorel Cataramă

Aventurile mele cu Viorel Cataramă

de Luiza Moldovan    |    19 Aug 2014   •   14:41

Viorel Cataramă: “Există aici, în această sală, tineri care au murit în revoluţia din decembrie 1989”

Marele şi independentul aspirant la funcţia de preşedinte în stat, Viorel Cataramă, nu mă cunoaşte pe mine dar eu îl cunosc pe Viorel Cataramă. Când era un tânăr antreprenor, ne-a făcut la bani, pe mine şi pe mulţi alţi intelectuali cu vădite aptitudini antreprenoriale, care ne-a păcălit să cumpărăm acţiuni la SAFI (sau ce-or fi fost, că nu mai ţin minte) şi pe urmă a zis că SAFI s-a închis şi nu mai putem să ne recuperăm banii. Tocmai îşi deschisese afacerea cu mobilă şi ne gândeam că poate ne facem cu o canapea, măcar, un fotoliu, ceva. Sau un plici de muşte.
Odată, am fost chiar şi la sediul ăla al lui, din păcate nu-mi mai amintesc foarte bine pe unde era. Eram cu o prietenă de-a mea, altă întreprinzătoare şi aia. Un băiat speriat de bombe ne spunea că nu se mai poate face nimic şi ridica neputincios din sprâncene, într-un mod care ne buşea râsu’. Marele întreprinzător dăduse lovitura. Ca la lapte gros, ştiţi? Tu-ţi acoperi obrazul cu palma spre exterior şi vine unu’ şi-ţi trage o bastoarcă de zici ce-a fost aia. D-aia zic: eu îl cunosc pe Viorel Cataramă, DECĂT CĂ Viorel Cataramă nu mă cunoaşte pe mine, dar asta nici nu mai contează.

Desigur că nu i-am purtat pică. Doar spumegam puţin când îi auzeam numele, nimic deosebit. Odată am avut neplăcerea să-l văd că are bilete cu două rânduri mai în faţă de noi la un concert la Ateneu. Treaba stătea cam aşa: pentru că nu mai erau decât foarte puţine minute până la începerea concertului şi nimeni nu ocupase locurile din lojă, un cuplu de pensionari s-a riscat şi s-a aşezat în loja în care avea bilete Cuplul Neprezidenţiabil. Cu treizeci de secunde înainte de începerea concertului, un mahăr cu o ceafă ca de porc sare la cuplul de pensionari şi-i scoală cu brutalitate de pe locuri, anunţându-i că alea sunt locurile lor. Că noi ne-am şi speriat!

Dumnezeule! Credeam că nici un bodyguard nu are aşa un nas fin, încât să-i miroasă pe bătrânii care stau pe locurile altora la concerte!!! Când colo, ce să vezi? Întreprinzătorul Viorel Cataramă şi preabestiala lui soţie veniseră, cu treizeci de secunde înainte de începerea concertului, să-şi legene sufletele pe muzica lui Ceakovski, sub bagheta minunatului Misha Katz! Fată, ce sălbatici mai sunt unii oameni! Bine, c-au plecat la pauză, căci, nu-i aşa, prea multă muzică strică.

Acuma, când îl văd seară de seară la televizor, mă gândesc că poate omul nu vrea să candideze la preşedinţie (hahahaha, hohohoho, hehehehehe, hahahaha!!!!!!!), poate că e în probe la Ghiţă şi d-aia zic: votaţi Viorel Cataramă, hahahahahaha, hohohohohoho, hehehehehe!

×