x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment director spital Timişoara: Dacă ajungi în terapie intensivă, greu mai ieşi de acolo

Avertisment director spital Timişoara: Dacă ajungi în terapie intensivă, greu mai ieşi de acolo

14 Iul 2020   •   18:49
Avertisment director spital Timişoara: Dacă ajungi în terapie intensivă, greu mai ieşi de acolo
Sursa foto: pixabay.com

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș” Timişoara avertizează că unitatea medicală este aproape plină de bolnavi COVID. Dacă internările se menţin în media de cinci-şase pacienţi pe zi, spitalul va atinge capacitatea maximă cel târziu vineri.

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” Timişoara din 48 de paturi disponibile, 40 sunt ocupate cu bolnavi COVID.

„Gândiţi-vă că din 570 de pacienţi am avut 56 de decese, 10%. Asta însemnând pacienţi asimptomatici, forme uşoare, moderate şi severe şi să ştiţi că odată ce ajungi în terapie intensivă greu mai ieşi de acolo, cu toate eforturile colegilor noştri”, spune dr. Cristian Oancea.

În aceste condiţii, bolnavii contaminaţi de noul coronavirus care nu mai au loc la Infecţioase vor fi redistribuiţi în alte spitale din oraş.

Iar pentru suferinzii care au alte probleme de sănătate, medicii vor fi nevoiţi să găsească locuri în alte unităţi de tratament.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus