x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment dur: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult!”

Avertisment dur: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult!”

24 Noi 2020   •   21:58
Avertisment dur: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult!”
Sursa foto: Hepta

Beatrice Mahler, directorul Institutului „Marius Nasta”, are un avertisment dur pentru români și susține că mortalitatea va crește foarte mult în perioada următoare, dacă nu scade rata de infectare cu virusul SARS CoV-2. Mahler spune că „decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi 24. Mahler a afirmat că unitatea pe care o conduce este sufocată de numărul în creștere al bolnavilor de Covid 19.

„Locurile din Secția Covid sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni, solicitați de către DSP pentru internare cu stare gravă, pe locurile celor care urmează să fie externați. Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, este un corset în care am intrat și nu mai găsim soluții. În Secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate, noi am mărit capacitatea și cu toate acestea nu știm de unde o să găsim locuri pentru pacienți care vin peste noapte”, a declarat Mahler.

În aceste condiții, ea are un avertisment dur și spune că în decembrie vor fi numeroase probleme din cauza epidemiei.

„Este o transmitere comunitare intensă. Suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil, în acest moment nu văd să meargă într-o direcție pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri. Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari pentru această lună și, dacă lucrurile continuă în această direcție, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a precizat Beatrice Mahler.

Directorul Institutului „Marius Nasta” mai spune că despre o revenire la normalitate se poate vorbi la jumătatea anului viitor, în condițiile în care campania de vaccinare a populației ar începe peste câteva luni.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus