x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curse aeriene anulate și trafic rutier îngreunat din cauza ceții

Curse aeriene anulate și trafic rutier îngreunat din cauza ceții

18 Noi 2012   •   12:23
Curse aeriene anulate și trafic rutier îngreunat din cauza ceții
UPDATE 14.35
Mai multe avioane care ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul din Cluj Napoca au fost redirecționate spre Sibiu, iar cele care ar fi trebuit să decoleze sunt ținute la sol, unele curse fiind deja anulate, din cauza ceții persistente, informează site-ul aeroportului.

Pe de altă parte, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri din ţară, mai ales din judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, din cauza ceţii, care pe alocuri reduce vizibilitatea sub 100 de metri, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Centrul Infotrafic recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă trebuie folosite şi luminile de ceaţă.
De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale. 
Centrul Infotrafic reaminteşte totodată obligaţia conducătorilor de  autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. De asemenea, se recomandă şi celorlalţi conducători  auto ca în situaţii similare să poarte acest echipament, mai ales când este ceaţă (Rompres).



Administrația Națională de Meteorologie a emis o averizare de ceață pentru București și județele Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Cluj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Suceava, Teleorman, Vaslui și Vrancea. Vizibilitatea este redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, în zonele menționate.
Avertizarea nowcasting este valabilă până la ora 14.10 în judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, inclusiv pe drumul european E 85. În celelalte zone, averizarea expiră mai devreme, la orele 12 / 12.45.

×
Subiecte în articol: avertizare ceata