x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avion militar vândut ca fier vechi

Avion militar vândut ca fier vechi

25 Aug 2009   •   00:00

Un comandat şi un maistru de la Unitatea Militară Ianca (fosta Bază 96) au vândut unui cetăţean ucrainean, în luna martie a acestui an, un avion militar, sub formă de deşeuri. Informaţia a fost confirmată de către Poliţia Brăila.

În momentul tranzacţiei, avionul se afla în stare de funcţionare. Suma pentru care a fost vândută aeronava este de aproximativ 1.000 de dolari, întrucât aceasta a fost oferită ca fier vechi.

În plus, se pare că cei doi ar fi intenţionat să vândă, în aceeaşi lună, un elicopter militar de tip IAR 316 B.

Având informaţii, poliţia Brăila a oprit un TIR care pleca de la Ianca în care s-au descoperit două elicoptere tip IAR 316 B care aveau demontate numai elicele. Pentru transport nu existau documente legale, precizează Poliţia Brăila.

În urma informaţiilor apărute, celor doi li s-au întocmit dosare penale pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi delapidare. Pentru că existau indicii că s-au săvârşit infracţiuni de corupţie, dosarul a fost trimis la DNA, Serviciul Teritorial Galaţi.

Theodor Meleşcanu, fost ministru al Apărării, a declarat la Antena3, că tranzacţiile privind valorificarea materialelor militare aflate în baze supuse dezafectării, pot fi efectuate numai de Compania Naţională ROMTEHNICA.

Ministerul Apărării nu a dorit să comenteze informaţiile.
antena3.ro

articol în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: observator avion fier vechi