x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocat Cuculis: Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, elucidat de INSEMEX

Avocat Cuculis: Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, elucidat de INSEMEX

de Vali Deaconescu    |    07 Noi 2023   •   16:42
Avocat Cuculis: Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, elucidat de INSEMEX
Sursa foto: ISU Constanța

Incendiul izbucnit pe 1 octombrie 2021 la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a fost elucidat de INSEMEX. 7 oameni au murit și alte zeci de pacienți au fost evacuați și transferați la alte spitale.

„Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a fost elucidat de către INSEMEX, iar vinovatul principal este spitalul. 
Lipsa aerisirii spațiilor din saloane cât și lipsa unor senzori care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan.

Aș adăuga aici și o lipsă a personalului care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din terapie intensivă și să observe cum efectiv pacientul lua foc în pat.

Imaginile surprinse de către camerele de supraveghere relevă momentele premergătoare incendiului și arată cum bucăți încinse și aprinse cad peste pacientul intubat”, a explicat Avocatul Adrian Cuculis. 

Foto: document NSEMEX

În spital se aflau 113 persoane, iar la Terapie Intensivă erau zece pacienți. Șapte persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii, iar celelalte trei persoane ce erau internate în Secția de Terapie Intensivă au murit în zilele următoare. 

 

×