x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocaţii vorbesc despre dedesubturi în afacerea mită la interne

Avocaţii vorbesc despre dedesubturi în afacerea mită la interne

de Violeta Fotache    |    22 Noi 2010   •   18:41

Avocatul Romeo Cosma, unul dintre apărătorii celor patru arestaţI pentru tentativa de mituire a chestorului de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a precizat pentru Jurnalul Naţional că suma de un milion de euro "a fost avansată de fiul domnului Fătuloiu". Cu precizarea că reproduce ceea ce a spus clientul său, Cătălin Chelu, avocatul Romeo

Cosma ne-a precizat că suma de un million de euro ca mită pentru muşamalizarea unor dosare penale a fost avansată pentru prima oară de Alexandru Fătuloiu, fiul chestorului de poliţie. "Într-o discuţie purtată în luna august între Alexandru Fătuloiu şi Bunu Antonel despre dosarele penale ale lui Bunu şi ale lui Gabi Constantinescu (Chelu nu are nici o calitate în acel dosar, adică nu a fost informat niciodată că s-ar fi început urmărirea penală împotriva lui), lui Bunu Antonel I s-a comunicat atunci pentru prima data suma de un million de către Alexandru Fătuloiu.

Şi Bunu chiar a spus atunci că dl. Chelu nu trebuie să ştie nimic despre aceşti bani pentru plata lor avea să fie făcută din conturile Alprom, unde Cătălin Chelu este acţionar majoritar. Apoi domnul chestor Dan Fătuloiu a spus că nu discută decât cu Cătălin Chelu şi când acesta a intrat în biroul lui l-a întrebat direct: <>. Când vine un personaj de anvergura dlui Dan Fătuloiu, secretar de stat în MAI şi-ţi zice mi-ai adus banii, tu ce faci?! Dl. Cătălin Chelu este victima unui test de integritate. Alinatul 2, art. 68 din Codul de procedură penală spune că este interzisă provocarea săvârşirii unei infracţiuni în scopul obţinerii de probe", ne-a declarat Romeo Cosma.

Avocatul a mai arătat că Alexandru Fătuloiu(şi el denunţător în dosar) a păstrat legătura între chestor şi clienţii lui. Totodată, avocatul a subliniat ceea ce crede Cătălin Chelu. "Clientul meu crede că miza este patrimoniul Alprom Piteşti, firmă la care acum este acţionar majoritar, însă această calitate şi-o mai atribuie şi Gigi VăsâI, un apropiat al familiei Fătuloiu. Cel puţin aşa a spus clientul meu că într-o discuţie purtată cu VăsâI, acesta s-a lăudat: <>. Trebuie să vă spun că sunt o serie de procese pe rol la Tribunalul Argeş care au ca obiect afacerea Alprom, multe dintre contestaţii fiind depuse de Văsâi Gigi, patron la firma <> din Piteşti. Eu nu fac altceva decât să spun ce declară clientul meu. Dl Chelu crede că ceea ce i s-a întâmplat acum cu acest dosar este efectul ameninţării lansate de Văsâi.".

Reamintim că atât chestorul cât şi fiul său au depus denunţuri la Direcţia Naţională Anticorupţie încă din vara acestui an. Contrar celor vehiculate în mass-media, Cătălin Chelu nu s-a autodenunţat la nici o autoritate judiciară, după cum ne-a precizat avocatul Cosma. Acesta speră să obţină eliberarea arestaţilor la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care va judeca recursul împotriva verdictului de arestare dat duminică de Tribunalul Bucureşti.

×