x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la problema gunoaielor din Sectorul 1

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la problema gunoaielor din Sectorul 1

de Georgiana Oprea    |    15 Dec 2020   •   13:40
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la problema gunoaielor din Sectorul 1
Sursa foto: Lucian Alecu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind serviciile de salubrizare din Sectorul 1, potrivit unui comunicat de presă.

„Având în vedere informaţiile prezentate în mass-media privind situaţia generată de cantitatea foarte mare de deşeuri adunate pe trotuarele din Sectorul 1, dar şi constatările proprii, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, întrucât serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populaţiei, dar şi a mediului, au fost întreprinse demersuri la Primăria Sectorului 1 Bucureşti referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare pe raza Sectorului 1 din Bucureşti", se arată în comunicat.

Problema gunoaielor din Sectorul 1

Sectorul 1 se confruntă în continuare cu problema gunoaielor, desi primarul Clotilde Armand a anunțat o acțiune în forță de strângere a gunoaielor de către echipele ADP.

Problemele cu gunoiul au apărut din cauza facturilor neachitate, despre care primarul Sectorului 1 spune că sunt „umflate”.

„Am folosit forțele noastre proprii pentru a rezolva în mod tranzitoriu situația, până găsim un alt salubrist, care ne va ajuta mai intens. Am găsit niște facturi pe care putem să le plătim, niște facturi de gunoi menajer. Le-am dat la plată. Facturile celelalte nu pot să le plătesc, pentru că nu sunt corecte. De exemplu, avem niște mașini de măturat mecanizat, care au o lățime de 2 metri 50 de acțiune, care se duc o singură dată pe stradă și ei ne facturează ca și cum s-ar fi dus de 2 ori cu 5 metri de carosabil. Nu vom petrece sărbătorile de final de an cu gunoi, asta e o promisiune a mea”, a mai, ulterior, declarat Clotilde Armand.

Firma de salubritate Romprest a spus, totuși, că suma anunțată de Clotilde Armand nu a ajuns încă în conturile societății.

Primarul Sectorului 1 spune că împotriva ei „s-a dezlănțuit o campanie mediatică dirijată de Mafia gunoaielor”.

„Nu mai curg banii publici cum vor anumite grupuri de interese, se respectă legea, se verifică contractele publice, se fac plângeri la Parchet pentru abuz în serviciu etc. Am convocat astăzi o celulă de criză pentru problema deșeurilor și mâine avem ședință de îndată a Consiliului Local pentru această situație. Nu vom lăsa străzile pline cu gunoi, nu vom tolera nici un fel de șantaj, nu vom ceda în fața campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor”, a scris Clotilde Armand.

De la finalul lunii noiembrie, Romprest nu mai ridică gunoiul aruncat la întâmplare de locuitorii Sectorului 1 pe domeniul public - depozitele necontrolate. Pe de altă parte, gunoiul menajer este ridicat, iar serviciul de curățenie stradală este prestat în continuare.

×
Subiecte în articol: gunoaie sectorul 1 avocatul poporului