x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Azi vom avea cel mai aglomerat trafic rutier din 2011. Cele mai mari ambuteiaje vor fi la intrările în Bucureşti

Azi vom avea cel mai aglomerat trafic rutier din 2011. Cele mai mari ambuteiaje vor fi la intrările în Bucureşti

de Mediafax    |    18 Dec 2011   •   08:56
Azi vom avea cel mai aglomerat trafic rutier din 2011. Cele mai mari ambuteiaje vor fi la intrările în Bucureşti

Centrul Infotrafic al Politiei Romane sustine ca in fiecare an, in sfarsitul de saptamana de dinaintea Craciunului traficul rutier este cel mai aglomerat, mai ales pe drumurile catre Capitala, cel mai dificil de circulat fiind insa intre Alexandria si Bucuresti.

"Ca in fiecare an, in week-end-ul de dinaintea Craciunului, pe principalele drumuri nationale traficul rutier este intens. Bineinteles, cele mai aglomerate vor fi drumurile care duc catre Capitala", precizeaza Infotrafic.

Sursa citata spune ca cel mai greu se va circula pe DN6 Bucuresti - Alexandria, pe segmentul Ghimpati - Mihailesti, deoarece foarte multi bucuresteni s-au deplasat in judetele Giurgiu si Teleorman pentru a achizitiona diverse produse alimentare.

"Ii atentionam pe automobilistii care se vor intoarce astazi in Bucuresti pe acest drum ca vor circula bara la bara, mai ales la orele serii, subliniaza Infotrafic.

Tot spre seara, probleme vor aparea si pe autostrada A1, pe sensul de mers Pitesti - Bucuresti, avertizeaza Infotrafic.

"Amintim ca frecvent, in zilele cu trafic intens, imediat dupa lasarea intunericului se produc tamponari intre autovehicule la intrarea in Bucuresti, pe fondul nepastrarii unei distante corespunzatoare in mers. In plus, asa cum s-a intamplat si sambata, parcarile centrelor comerciale din apropierea intersectiei autostrazii cu Centura Capitalei se vor umple, astfel ca se vor forma coloane de masini, existand posibilitatea ca acestea sa ajunga pana pe autostrada si pana pe Centura Capitalei", spune Infotrafic.

Si pe DN1 duminica, la pranz, se vor forma coloane de autovehicule pe Valea Prahovei, motiv pentru care politistii recomanda conducatorilor auto care vor porni dinspre Brasov catre Bucuresti, sa circule pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Barcanesti, judetul Prahova, a inregistrat vineri pe DN1, pe sensul de mers Bucuresti - Ploiesti 20.479 de masini, iar sambata 17.075, cu 1.600 mai multe decat in saptamana trecuta.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane mai informeaza ca pe cateva drumuri nationale care strabat zone montane inalte exista portiuni de carosabil acoperit cu un strat subtire de zapada framantata, in amestec cu material antiderapant.

Cele mai importante sunt DN13B - Pasul Bucin, DN18 - Pasul Gutai si Borsa, DN17 Pasul Tihuta, DN19 - Sighet si DN7A. Pentru ca sambata a nins abundent, ceva mai greu se circula pe DN67C Novaci - Ranca, in judetul Gorj.

Avand in vedere ca declivitatea acestui segment de drum este mare, cu toate ca a fost imprastiat material antiderapant, politistii ii sfatuieste pe turistii care se indreapta catre statiunea Ranca sa monteze pe roti lanturile antiderapante pe portiunea pe care inca exista zapada.

×
Subiecte în articol: trafic bucuresti avertizare trafic