x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2013. Ministerul Educaţiei: "Subiectele nu au fost publicate înainte de începerea examenului"

BAC 2013. Ministerul Educaţiei: "Subiectele nu au fost publicate înainte de începerea examenului"

01 Iul 2013   •   18:01
BAC 2013. Ministerul Educaţiei: "Subiectele nu au fost publicate înainte de începerea examenului"

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează, într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei, că nici una dintre variantele de subiecte, de la proba scrisă la Limba şi literatura română - Bacalaureat iunie-iulie 2013, nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 09.00. Conform verificărilor realizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care are în atribuţii păstrarea şi distribuirea subiectelor pentru examenele naţionale, în condiţii de maximă siguranţă, nu a existat nici o breşă în sistemul de transmitere a datelor.

Conducerea liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a fost demisă, iar Comisia de Supraveghere a examenului a fost înlocuită după ce subiectele de la română au apărut pe Internet înainte de începerea examenului.

Procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi de la Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul ofiţerilor Serviciului Român de Informaţii, au efectuat percheziţii la liceul "Dimitrie Bolintineanu", situat pe raza sectorului 5 din Bucureşti, într-o cauză privind o încercare de fraudare a examenului de bacalaureat desfăşurat în această perioadă.

×
Subiecte în articol: bac 2013 subiecte ministerul educatiei