x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC-ul face victime şi la Mangalia: O clasă întreagă ar fi primit subiectele rezolvate, în timpul examenului

BAC-ul face victime şi la Mangalia: O clasă întreagă ar fi primit subiectele rezolvate, în timpul examenului

10 Iul 2013   •   15:23
BAC-ul face victime şi la Mangalia: O clasă întreagă ar fi primit subiectele rezolvate, în timpul examenului
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

O nouă suspiciune de fraudă la BACALAUREAT 2013 a apărut la Mangalia, la Grupul Şcolar Industrial "Ion Bănescu", unde 23 de elevi ar fi dat mită ca să primească subiectele la bacalaureat rezolvate, anunţă Replica de Constanţa.

Poliţiştii ar fi fost sesizaţi că într-o bancă din şcoală au fost găsite două copii xerox ale unor subiecte rezolvate.

Potrivit anchetatorilor, camerele de supraveghere ar fi suprins cum directorul şcolii numărul 1 din Mangalia, Florin Pădureanu, membru în comisia de examen, a intrat în sala de clasă şi a dat copiilor foile xerox cu subiectele rezolvate.

Pădureanu neagă însă acuzaţiile. "Nu este adevărat, nu am ce să declar. Vă spun, pe camerele de supraveghere se vede cum eu eram pe hol, aşa cum trebuia să fiu, şi nu în clasă. Mai mult nu am ce să spun. Nu am nici un amestec", a declarat, pentru Replica, Florin Pădureanu.

Dacă acuzaţiile se vor dovedi adevărate, celor 23 de elevi li se va anula examenul de Bacalaureat şi nu-l vor putea susţine nici în toamnă.

Dosarul se află acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cercetările continuând.


×