x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BANCURILE ANULUI. Cum au glumit românii pe seama celor mai importante evenimente din 2012

BANCURILE ANULUI. Cum au glumit românii pe seama celor mai importante evenimente din 2012

31 Dec 2012   •   10:50
BANCURILE ANULUI. Cum au glumit românii pe seama celor mai importante evenimente din 2012
Sursa foto: Karina Knapek Intact Images

2012 a fost un an plin de evenimente, un prilej pentru românii cu imaginaţie să inventeze bancuri noi sau să le adapteze pe cele mai vechi la situaţiile curente.

2012 a început cu protestele de stradă care au dus la demiterea guvernului Boc. Zeci de bancuri au început să circule, cu această ocazie, multe dintre ele înscrise chiar pe pancartele protestatarilor sau devenite scandări. Iată mai jos o selecţie a celor mai bune bancuri sau sloganuri despre protestele din ianuarie-februarie.

* Traian Băsescu a anunţat că nu-i e frică de manifestanţi, iese oricând să se bată cu ei, dar încă n-a văzut niciun copil în primele rânduri...

* Irinel Columbeanu a fost amendat de Jandarmerie, după ce a aruncat cu pietre în forţele de ordine. La anchetă s-a descoperit că erau Swarowski.

* Traian Băsescu a încercat să fugă cu elicopterul de pe clădirea Palatului Cotroceni. Din păcate pentru el, nici un elicopter SMURD nu a vrut să-l preia.

* Poliţia a amplasat în Piaţa Universităţii indicatoare cu: "Atentie! Cad pietre".

* Proteste în Ardeal:

- Merem, mă, la miting să-l dăm jos pe Băsescu?
- Merem. Da' câte grade îs afară?
- Minus 7.
- No, lasă, că nu-i om rău...

* Ca să alunge protestatarii, jandarmii nu vor mai apela la tunurile de apă. Ei vor aduce boxe mari şi vor băga colinde cu Hruşcă.

Sloganurile protestatarilor:

"Angajaţii MAI, ne-mpuşcă în frizerii".

"Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!"

"Pierdut preşedinte şi guvern. Se declară nuli".

"Numără Roberta! Suntem 5 milioane!"

"EBA, tatăl tău nu vrea să vorbeşte cu noi!"

"Băse, nici nu ştii cât de Boc începi să fii".

"Dupa 7 ani de preşedinţie, Băse merită o vacanţă de 20 de ani la puşcărie".

În vară, românii au fost chemaţi să răspundă cu "da" sau "nu" la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. A urmat o gravă criză politică, altfel o sursă generoasă de bancuri. Iată mai jos câteva exemple:


* La referendum, o băbuţă iese din cabina de vot şi întreabă: "Maică, cum se scrie corect "f...-te-n gură", despărţit, sau legat?"

* Florin Piersic e revoltat cu privire la referendum: "E inuman să îmi ceară să răspund la o întrebare prin «DA» sau «NU»".

* Pe ordinea de zi Parlamentul trebuie să decidă cine va avea grijă de EBA după suspendare".

* EBA ezită să spună DA la cununia civilă, de teamă să n-o numere şi pe ea la referendum.

* Ponta, după votare: "Nu mai organizăm un nou referendum. În cel mai rău caz, îl copiem pe cel deja existent".

* Băsescu şi Antonescu în elicopter, fac turul României înainte de alegeri. Anontescu scoate 100 de lei şi îi aruncă pe geam, zicând: "Vreau să fac un român fericit”. Băsescu scoate 200 şi îi aruncă, zicând: "Eu vreau să fac doi români fericiţi". În momentul ăla se întoarce pilotul: "Auzi, băi, nu săriţi mai bine amândoi şi faceţi o ţară întreagă fericită?"

* La două zile după referendumul din 29 iulie, după o ceartă cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, Traian Băsescu se gândeşte să renunţe. Dimineaţa face o conferinţă de presă în care anunţă:

- M-am gandit sa demisionez !

În trei minute deja Germania îşi anunţă îngrijorarea, SUA îşi anunţă îngrijorarea etc. Văzând acestea Traian Băsescu continuă:

- Propun ca în locul meu să vina Elena Udrea !

Mulţimea iese pe stradă şi începe să exclame:

- Huuuuooooooo, Huuuuooooooo, Huuuuooooooo!

Traian Băsescu, văzând şi această reacţie zice:

- Bine, atunci propun să vină Emil Boc !

Mulţimea din nou:

- Huuuuooooooo, Huuuuooooooo, Huuuuooooooo!

Mulţumit şi de această reacţie, Traian Băsescu zice:

- Stiam eu ca tot pe mine ma vreti !

Tot în vară, prezenţa suspect de mare la vot a alegătorilor din Teleorman (dintre care unii s-a descoperit că erau şi decedaţi) stârnea un val nişat de bancuri, anume, despre alegătorii din Teleorman. Iată-l pe cel mai bun:

* Mai mulţi morţi din Teleorman s-au speriat când au văzut un om viu în secţia de votare.

Înainte de referendum, însă, scandalul plagiatului lui Ponta şi a titlului de doctor, "dottore", aşa cum l-a poreclit Băsescu, stârnea şi el o serie de bancuri:

* Ponta intră val-vârtej în salonul de terapie intensivă în care este internat Adrian Năstase: "Lăsaţi-mă să intru, sunt Doctore"!

* Lenin: Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi! Ponta: Copiaţi, copiaţi, copiaţi!

Tot în acele vremuri tensionate pica şi scurtul guvern MRU, prilej pentru români de a adapta sau inventa bancuri. Iată mai jos câteva exemple:


* Mihai Răzvan Ungureanu preia de la Emil Boc biroul, secretara, ce mai era pe la Palatul Victoria. La un moment dat, cei doi rămân singuri și Boc îi întinde două plicuri.

-Uite, Răzvane, dacă ești vreodată în impas, deschide primul plic. Dacă lucrurile se înrăutățesc iar, deschide și al doilea plic.

Trec lunile, situația economică se înrăutățește, în loc să apară prosperitatea, sărăcia se adâncește. Disperat, Ungureanu deschide primul plic și citește:

"Dă vina pe mine". Se conformează și organizează o conferință de presă în care spune că Guvernul Boc a lăsat o moștenire grea, imposibil de rezolvat atât de repede. Imaginea sa se îmbunătățește, câștigă timp. Dar, destul de repede, lucrurile iau iar o întorsătură proastă. Disperat, deschide al doilea plic și citește: "Pregătește două plicuri"!

* Roberta Anastase şi-a asumat vina căderii Guvernului, spunând că era obosită, altfel obţinea majoritate şi cu doi parlamentari în sală.

La final de an, românii au mai găsit un motiv de râs şi inventat bancuri - apocalipsa mayaşă. Iată mai jos câteva exemple:

* Ajunge Apocalipsa în România... se uită în dreapta, în stânga... şi zice: "Pe aici am mai fost"...

* Preşedintele Băsescu, un om informat, a aflat încă de la începutul anilor '90 de apocalipsa mayaşă. De aceea s-a şi grăbit să abandoneze toate navele...

* Premierul Victor Ponta a anunţat, într-o conferinţă de presă, că USL ar agrea o alianţă cu mayaşii, fiind dispus să le ofere şi un post de vicepremier.

* Mai mulţi zombi mayaşi au ajuns la spital după ce au fost bătuţi măr de un grup de morţi români de pe listele electorale din judeţul Teleorman.

* Nu mor oltenii când vor mayaşii... 

×
Subiecte în articol: bancuri bancuri 2012 bancuri cu basescu