x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat împuşcat în spate cu un pistol mitralieră AKM, la doi kilometri de poligonul militar Căţelu

Bărbat împuşcat în spate cu un pistol mitralieră AKM, la doi kilometri de poligonul militar Căţelu

13 Iun 2014   •   11:15
Bărbat împuşcat în spate cu un pistol mitralieră AKM, la doi kilometri de poligonul militar Căţelu
UPDATE 12:33 - Ministerul Apărării Naţionale a suspendat şedinţele de tragere de la poligonul Căţelu până la finalizarea cercetărilor efectuate de organele abilitate privind incidentul semnalat marţi, 10 iunie, în localitatea Manolache, judeţul Ilfov.

'MApN deţine un poligon de tragere situat la aproximativ 2 km de locul incidentului. În data de 10 iunie s-au executat trageri în intervalul orar 10,00-13,00 cu armament individual de infanterie, respectiv pistol mitralieră cal. 7,62 mm. Distanţa până la care muniţia folosită în poligon are efect letal este de maximum 1.500 m', informează un comunicat al MApN, citat de Agerpres.
......................................

Un bărbat a fost împuşcat în spate cu un pistol mitralieră AKM,  în localitatea Manolache, la doi kilometri de poligonul militar Cățelu. Potrivit primelor informaţii, în momentul incidentului bărbatul se afla în curtea unor prieteni, iar în poiligon avea loc o competiţie sportivă.

Glonţul a ricoşat dintr-un zid înainte să-l lovească pe bărbat, astfel că impactul a fost atenuat.

"Avea o plagă superficială, fără risc vital. Pacientul a venit singur la spital cu glonţul în mână. Şi l-a extras, a crezut că a fost lovit de o piatră, a pus mâna şi l-a scos şi a văzut că e vorba de un glonţ. Era un glonţ de aproximativ un centimetru şi ceva. Nu a fost internat, a primit îngrijiri la Unitatea de Primiri Urgenţe", a declarat, la România TV, Fiorela Mitoiu, purtător de cuvânt Spitalul Pantelimon.

Au fost demarate cercetări în cadrul Ministerului Apărării Naționale, pentru a se stabili cum a fost posibil ca un glonț provenit de la un pistol mitralieră AKM să ajungă într-o zonă locuită de civili. De asemenea, au fost luate la verificat toate armele balistice folosite la tragerea din ziua incidentului, pentru a se face analiza glonțului.

×