x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbatul din Bucureşti confirmat cu noul coronavirus avea simptome diferite de cele obișnuite

Bărbatul din Bucureşti confirmat cu noul coronavirus avea simptome diferite de cele obișnuite

10 Mar 2020   •   07:50
Bărbatul din Bucureşti confirmat cu noul coronavirus avea simptome diferite de cele obișnuite

Bărbatul din Bucureşti confirmat luni cu noul coronavirus a fost internat în data de 5 martie, cu simptome complet diferite faţă de cele obişnuite în cazul pacienţilor infectaţi cu virusul 2019-nCoV, informează Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat remis MEDIAFAX.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat simptome pulmonare agresive, fapt ce i-a determinat pe medici să ceară efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI şi are 60 de ani. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat aflat în zonele considerate de risc maxim.

La nivelul unităţii medicale a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi ai bărbatului, în rândul personalului medical având loc verificări speciale. Persoanele care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul era internat vor rămâne în izolare la domiciliu. De asemenea, accesul în spital a fost restricţionat.

Pacientul va fi transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

În cursul zilei de luni a fost confirmat un alt caz de infecţie cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău, care a sunat la 112 după ce a manifestat stare febrilă, greaţă şi disconfort digestiv. Aceasta a fost preluată de ambulanţă, cu izoleta, şi internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă, în locul special amenajat pentru astfel de situaţii.

Femeia a fost testată pentru gripă și coronavirus, rezultatul fiind pozitiv pentru COVID-19. Aceasta a revenit în ţară din regiunea Rimini din Italia în data de 2 martie, moment în care acea zonă era considerată neafectată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus Bucureşti