x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bare metalice radioactive, descoperite la un centru de colectare a fierului vechi din Timişoara

Bare metalice radioactive, descoperite la un centru de colectare a fierului vechi din Timişoara

de Agerpres    |    28 Ian 2014   •   17:55
Bare metalice radioactive, descoperite la un centru de colectare a fierului vechi din Timişoara

Două bare metalice contaminate radioactiv au fost descoperite într-un centru de colectare a fierului vechi din Timişoara, fiind în prezent analizate de specialişti ai Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), ISU Banat, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Gărzii de Mediu, după ce ISU Banat a fost sesizat, marţi după amiaza, că pot reprezenta un pericol de iradiere.

"Este vorba despre două bare metalice, s-a măsurat imediat nivelul de radioactivitate şi s-a constatat că ele sunt, într-adevăr, radioactive, dar gradul de emanare a radiaţiilor este sub nivelul de pericol pentru populaţie. Cu toate acestea, o amplă echipă de specialişti studiază barele şi cel mai probabil că miercuri vom avea şi rezultatele. Trebuie să aflăm cu ce substanţă au fost radioactivate şi de unde provin", a declarat, Sindia Vlaia, purtător de cuvânt al ISU Banat.

Deocamdată nu se ştie provenienţa barelor, dar poate fi identificată după numele celui care le-a adus la respectivul centru de colectare, a mai spuns reprezentantul ISU.

×
Subiecte în articol: fier vechi bare radioactive