x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, despre Radu Vasile: "A fost un premier bun într-o perioadă extrem de grea pentru România"

Băsescu, despre Radu Vasile: "A fost un premier bun într-o perioadă extrem de grea pentru România"

03 Iul 2013   •   12:02
Băsescu, despre Radu Vasile: "A fost un premier bun într-o perioadă extrem de grea pentru România"

Președintele Traian Băsescu, ministru al Transporturilor în mandatul de premier al lui Radu Vasile, și-a exprimat regretul față de decesul șefului său de cabinet din perioada 1998-1999.

"Încep prin a exprima condoleanţe familiei fostului premier Radu Vasile. Şi să exprim în acelaşi timp regretul meu profund pentru trecerea în nefiinţă a lui Radu Vasile. Nu pot să nu vă spun că a fost un prim-ministru într-o perioadă extrem de dificilă, într-o perioadă când ne puneam problema dacă România intră în încetare de plăţi sau nu şi cu toate acestea a găsit resurse şi inteligenţa să spună 'da' unor programe care astăzi sunt implementate sau în curs de implementare", a spus preşedintele, într-o declaraţie susţinută la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", înaintea deplasării la Conferinţa privind Ocuparea Tinerilor, care se desfăşoară la Berlin.

El a afirmat că Radu Vasile a fost un prim-ministru care a marcat epoca lui, dar şi perioada de după. "A fost un prim-ministru bun pe care România l-a avut într-o perioadă extrem de grea", a mai spus Traian Băsescu.

Fostul premier Radu Vasile a murit în cursul nopţii, la ora 4.00. Radu Vasile avea 71 de ani şi suferea de cancer la colon.

×