x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, la bilanţul SRI: Serviciul s-a depolitizat şi a ajuns la un nivel mare de încredere în rândul populaţiei

Băsescu, la bilanţul SRI: Serviciul s-a depolitizat şi a ajuns la un nivel mare de încredere în rândul populaţiei

26 Mar 2014   •   13:11
Băsescu, la bilanţul SRI: Serviciul s-a depolitizat şi a ajuns la un nivel mare de încredere în rândul populaţiei

Președintele Traian Băsescu a fost prezent, astăzi, la bilanțul Serviciului Român de Informaţii. Preşedintele a vorbit despre evoluţia Serviciului, care, de la emblema fostei Securități, a devenit un serviciu extrem de important care este implicat în lupta anticorupție, în combaterea crimei organizate și în lupta antiterorism.

”Este o evoluție extrem de importantă a Serviciului care a avut ca unul din piloni și numirea în fruntea Serviciului a unui om din opoziție, domnul director Maior. Cred că acest lucru a făcut ca serviciul să înceapă o altă etapă și prima manifestare a fost chiar a dorinței Serviciului de a se elibera de emblema fostei securități. Manifestat prin prdarea integrală a arhivelor fostei securități. De aici a început drumul până la eficiența pe care astăzi a atins-o Serviciul”, a spus președintele Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că SRI a ajuns un serviciu performant, ”care și-a atins toate obiectivele, fie că vorbim de implicarea în lupta anticorupție, în combaterea crimei organizate sau crimei transfrontaliere, în lupta antiterorism, în acoperirea eficiență a activității de contraspionaj de pe teritoriul României”.

Şeful statului este de părere că SRI a ajuns la un nivel mare de încredere în rândul populației, ”undeva la 50%, cred că toți politicienii ne-am dori un asemenea nivel de încredere”. ”Toate acestea se datorează depolitizării. Este un serviciu care nu a mai <> de influența partidelor. Nu a mai fost șeful SRI la aceleași mese tainici sau în separeu la restaurante cu un procuror șefu, cu un judecător șef, cu președinți locali ai partidelor”, a comentat Băsescu.

Printre priorităţile SRI în 2014, președintele Băsescu a enumerat adaptarea la riscurile de intensificare a activității de spionaj pe teritoriul României și întărirea protecției cibernetice.

×