x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, preocupat că românii “nu înţeleg şi nu recunosc Holocaustul pe teritoriul României”

Băsescu, preocupat că românii “nu înţeleg şi nu recunosc Holocaustul pe teritoriul României”

18 Ian 2014   •   11:26
 Băsescu, preocupat că românii “nu înţeleg şi nu recunosc Holocaustul pe teritoriul României”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu acordat postului de radio Kol Israel, că în România nu există un antisemitism de masă, însă sunt declaraţii sporadice, uneori chiar ale unor oameni politici, el amintind cazul ministrului Dan Şova, care creează o impresie care nu reflectă realitatea.

"Sunt, însă, declaraţii sporadice, uneori chiar ale unor oameni politici, şi ne amintim cazul ministrului Şova, care creează o impresie care nu reflectă realitatea. Românii, v-o pot spune cu certitudine, nu sunt antisemiţi, dar avem de lucru pentru a-i face să înţeleagă şi să recunoască existenţa Holocaustului pe teritoriul României", a spus şeful statului la Kol Israel, preluat de Mediafax.ro.

Preşedintele Băsescu va efectua în următoarele zile o vizită în Israel, unde  va avea întâlniri cu preşedintele Shimon Peres, premierul Benjamin Netanyahu, dar şi cu românii din zonă.




 


 


 


 


 

×
Subiecte în articol: basesc holocaust basescu israel