x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băsescu, despre declaraţiile vicepremierului rus Rogozin: Trebuie să aflăm câtă votcă a consumat înainte

Băsescu, despre declaraţiile vicepremierului rus Rogozin: Trebuie să aflăm câtă votcă a consumat înainte

de Agerpres    |    11 Mai 2014   •   13:56
Băsescu, despre declaraţiile vicepremierului rus Rogozin: Trebuie să aflăm câtă votcă a consumat înainte

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică, într-un interviu pentru opiniatimisoarei.ro, că trebuie aflat câtă vodcă a consumat vicepremierul rus Dmitri Rogozin înainte de a afirma că va survola România la bordul unui bombardier pentru că nu a fost lăsat să tranziteze spaţiul aerian al ţării noastre.

'În ceea ce îl priveşte pe Rogozin, la astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie aflat câtă vodcă a consumat înainte de a face aceste declaraţii. În rest, totul e o poveste tipic rogoziană, cu lipsă de respect pentru legislaţia internaţională, cu lipsă de respect pentru orice altceva decât înseamnă Mama Rusia şi tot acest pachet al unui politician pe care vremurile l-au depăşit iar el a rămas încă la modul de gândire a stalinismului. Ăsta e Rogozin', a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a subliniat că românii nu trebuie să se teamă de aceste declaraţii ale oficialului rus.

'În astfel de situaţii, pentru că Ministerul de Extene român nu avea de unde să ştie dacă Rogozin a făcut declaraţia după un consum masiv de vodcă sau a făcut-o cu mintea limpede, atunci probabil că vom primi un răspuns vizavi de Rogozin, dacă era treaz sau nu', a precizat Băsescu despre posibilitatea ca autorităţile de la Kremlin să dea un răspuns Ministerului Afacerilor Externe în cazul declaraţiilor făcute de Dmitri Rogozin.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris sâmbătă pe contul său de Twitter că, la solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul său.

'La solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160', a scris, pe contul său de Twitter în limba engleză, Dmitri Rogozin, care s-a aflat de vineri într-o vizită în Transnistria, necoordonată cu autorităţile Republicii Moldova.

'Voi zbura, în pofida interdicţiei', a mai scris vicepremierul rus, într-o postare ulterioară.

Ministerul Afacerilor Externe califică drept o 'declaraţie foarte gravă' ameninţarea vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu folosirea unui bombardier strategic rus, în condiţiile în care România şi-ar fi închis spaţiul aerian pentru avionul său.

'Ministerul Afacerilor Externe apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional, în care Federaţia Rusă a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar forţe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin', a precizat sâmbătă Biroul de presă al MAE.

În acest context, MAE a solicitat autorităţilor de la Moscova, ministerului rus de Externe, să precizeze public dacă afirmaţiile citate ale vice-premierului Rogozin reprezintă poziţia oficială a guvernului Federaţiei Ruse faţă de România ca stat membru UE şi NATO. 

×
Subiecte în articol: traian basescu Dmitri Rogozin vodca