x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carneţelul lui Bercea Mondial: Traian Băsescu, 6 miliarde de lei vechi, sponsorizare campanie electorală 2009

Carneţelul lui Bercea Mondial: Traian Băsescu, 6 miliarde de lei vechi, sponsorizare campanie electorală 2009

25 Iun 2014   •   22:19
Carneţelul lui Bercea Mondial: Traian Băsescu, 6 miliarde de lei vechi, sponsorizare campanie electorală 2009

Despre "carneţelul lui Bercea Mondial", care conţine numele şi sumele de bani primite de diverse personaje din administraţia locală sau chiar din Bucureşti de la clanul Anghel, au apărut în media încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

Jurnalistul Adrian Ursu a oferit public primele informaţii despre datele conţinute de acest carneţel, în cadrul emisiunii Sinteza zilei, la Antena 3.
Carneţelul lui Bercea, un banal carnet de matematică de culoare gri, legat cu sfoară, a fost descoperit la percheziţiile efectuate la locuinţa lui Sandu Anghel, cu ocazia descinderii efectuate de poliţişti în dosarului ce cercetare penală în care acesta era acuzat de tentativă de omor.
Carneţelul conţine informaţii despre banii pe care Bercea i-a dat mită pentru a obţine diverse servicii şi de asemenea sumele pe care acesta le oferea cu camătă şi termenul la care trebuie returnaţi, însemnările fiind făcute în perioada 2008-2009.

Adrian Ursu a declarat că  într-una din notiţele din carnet apare informaţia conform căreia Traian Băsescu a primit din partea lui Bercea Mondial, ca donaţie în cursul campaniei electorale din 2009. suma de şase miliarde de lei vechi.
Această menţionare merită cercetată de organele abilitate, suma legală cu care o persoană fizică poate oferi sprijin financiar în cadrul unei campanii electorale fiind limitată la 75 de milioane de lei vechi.

×