x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAT dezvoltă un potențial vaccin pentru COVID-19 prin intermediul unei subsidiare de biotehnologie din Statele Unite

BAT dezvoltă un potențial vaccin pentru COVID-19 prin intermediul unei subsidiare de biotehnologie din Statele Unite

01 Apr 2020   •   16:48
BAT dezvoltă un potențial vaccin pentru COVID-19  prin intermediul unei subsidiare de biotehnologie din Statele Unite

Subsidiara de biotehnologie a BAT, Kentucky Bioprocessing (KBP) dezvoltă un posibil vaccin pentru COVID-19, aflat în prezent în faza de testare pre-clinică. Dacă totul merge conform planurilor, BAT speră că, având alături partenerii potriviți și sprijinul agențiilor guvernamentale, vor putea fi fabricate între 1 și 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână.

 

Chiar dacă KBP are un caracter comercial, intenția este ca efortul depus pentru dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19 să fie non-profit.

 

Vaccinul aflat în dezvoltare folosește o tehnologie aparținând BAT de creștere rapidă a plantei de tutun, cu câteva avantaje față de tehnologia convențională de producere a unui vaccin:

 

  • Este potențial mai sigură, dat fiind faptul că plantele de tutun nu pot găzdui patogeni care conduc la boli umane
  • Este mai rapidă pentru că elementele vaccinului se acumulează în plantele de tutun mult mai rapid – 6 săptămâni în plantele de tutun față de câteva luni atunci când sunt folosite metodele convenționale
  • Formula vaccinului dezvoltat de KBP rămâne stabilă la temperatura camerei, spre deosebire de vaccinurile convenționale, care au adesea nevoie de refrigerare
  • Are potențialul de a oferi un răspuns imun eficient într-o singură doză

Subsidiara din Statele Unite a BAT, Reynolds American, a achiziționat KBP în 2014, cu scopul de a folosi tehnologia unică de extracție a tutunului dezvoltată de aceasta pentru a contribui la dezvoltarea noilor categorii de produse fără ardere. 

 

În 2014, KBP a fost pe prima pagină a ziarelor ca una dintre puținele companii care au oferit un tratament eficient pentru Ebola, după ce a dezvoltat ZMapp™ împreună cu compania Mapp Biopharmaceuticals și în parteneriat cu Autoritatea de Cercetări Biomedicale Avansate și Dezvoltare a Statelor Unite (BARDA).

 

KBP a clonat recent o porțiune a secvenței genetice a COVID-19, ceea ce a condus la dezvoltarea unui potențial antigen – o substanță care induce un răspuns imun corpului și stimulează îndeosebi producerea anticorpilor. Acest antigen a fost apoi inserat în plantele de tutun pentru a fi reprodus. După ce plantele au fost culese, antigenul a fost purificat și se află, în prezent, în testarea pre-clinică.

 

BAT explorează în prezent parteneriate cu agenții guvernamentale pentru a putea intra în etapa de studii clinice cât mai repede posibil. Prin intermediul colaborărilor cu autoritățile și cu alte centre de producție, BAT crede că ar putea fi produse între 1 și 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână.

 

 

Dr David O’Reilly, Director de Cercetare Științifică, BAT a declarat: Suntem în legătură cu Autoritatea pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite (FDA) și așteptăm îndrumare pentru pașii următori. Suntem de asemenea în legătură cu Departamentul pentru Sănătate și Îngrijire Socială al Marii Britanii și cu BARDA în Statele Unite, pentru a le oferi sprijinul și acces la cercetările noastre, cu scopul de a grăbi dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19”.

Dezvoltarea unui vaccin este o muncă dificilă și complexă, dar credem că am făcut o descoperire semnificativă în cadrul platformei prin care explorăm cu ajutorul tehnologiei utilizarea plantei de tutun și suntem pregătiți să lucrăm cu guvernele și toate părțile interesate pentru a contribui la câștigarea luptei împotriva COVID-19. Ne aliniem în totalitate cu angajamentul Organizației Națiunilor Unite privind implicarea întregii societăți pentru combaterea problemelor globale. "

„KBP explorează deja de ceva vreme utilizări alternative ale plantei de tutun. O astfel de utilizare alternativă poate fi dezvoltarea vaccinurilor pe bază de plante. Suntem hotărâți să contribuim la eforturile globale pentru a stopa răspândirea COVID-19 folosind această tehnologie. ”

×
Subiecte în articol: Covid-19