x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătaie la mall: Şeful clanului, poliţist

Bătaie la mall: Şeful clanului, poliţist

de Mara Raducanu    |    23 Feb 2009   •   00:00

Eugen Preda, liderul clanului interlop implicat în scandalul de la Mall Plaza, este subofiţer la centrul sportiv Dinamo Braşov, club subordonat Ministerului Administraţiei şi Internelor.



El este campion naţional la lupte libere, campion mondial la kempo şi campion european la wushu. În această perioadă se antrena la un club din Capitală. Preda a mai fost cercetat de poliţişti, tot pentru acte de violenţă. Sâmbătă seară, membrii clanului Preda s-au luat la bătaie cu agenţii firmei BGS, care asigurau paza mall-ului din Drumul Taberei. Eugen Preda, liderul clanului, luptător la Dinamo Braşov, agent de poliţie, l-a acuzat pe Bogdan Oprea, directorul BGS, că le-a ordonat agenţilor de pază să-l atace fără nici un motiv. Ieri, Preda şi trei interlopi din clanul său au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni pentru 24 de ore. Între timp, celor trei le-au expirat ordonanţele de reţinere şi au fost eliberaţi. Preda va fi dus în instanţă astăzi.

"Tot ceea ce pot să vă spun e că nu s-au găsit arme în maşina lui Preda şi că la Secţia 22 nu a fost depusă nici o plângere", ne-a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Eugen Preda, şeful grupării, nu a fost reţinut, el aflându-se printre cei răniţi în incident, în acest moment fiind internat la Spitalul Municipal. Cei trei vor fi conduşi la sediul Parchetului pentru o nouă serie de audieri, după care vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii aşteaptă şi imaginile de pe camerele de supraveghere.

CARE E ADEVĂRUL?
Bătaia de sâmbătă seară a avut - cel puţin aparent - ca motiv o maşină parcată greşit. Se pare că "mărul discordiei" a pornit de la faptul că unul dintre atacatori şi-a parcat neregulamentar maşina, iar agentul de pază i-a blocat autovehiculul. Bogdan Oprea, directorul BGS, a declarat că în incidentul de la mall au fost răniţi atât în rândul agenţilor de pază, cât şi în cel al atacatorilor. Membrii grupării Preda susţin însă că nu ei au început conflictul şi că însuşi Oprea a dat startul la bătaie, când i-a dat o palmă "şefului" Eugen Preda. Clanul Eugen Preda e "client" mai vechi al oamenilor legii. Luptătorii au mai fost implicaţi într-un incident violent petrecut vara trecută.

×
Subiecte în articol: observator preda