x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bazac a demis 73 de manageri de spitale

Bazac a demis 73 de manageri de spitale

05 Mai 2009   •   00:00

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a demis, luni, 73 de manageri de spitale şi centre de sănătate, pentru nerealizarea indicatorilor din contractul de management, între aceştia fiind şi şefii spitalelor "Grigore Alexandrescu", "Colţea", Institutul Fundeni şi Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.



Astfel, Ministerul Sănătăţii a decis încetarea contractelor pentru managerii Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, Claudiu Turculeţ, Spitalului Clinic "Colţea", Radu-Cristian Popescu, Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii "Grigore Alexandrescu", Coriolan Ulmeanu, Spitalului Clinic de Nefrologie "Carol Davila", Mircea Penescu, Spitalului de Pneumoftiziologie "Sfântul Ştefan", Silvia Năstase, Spitalului Clinic de Copii "Victor Gomoiu", Felicia Chiriţă, Spitalului Clinic "Th. Burghele", Gigel Pompiliu Tufan, şi Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon", Monica Boer, toate din Bucureşti.

    Pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii s-a decis încetarea contractelor în cazul managerilor Institutului Clinic "Fundeni", Nicolae Popa, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Niculae Galie, Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Nicolae Paulescu", Robert Agafiţei, Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "D. Hociotă", Gabriela Pantazoglu, toate din Bucureşti, precum şi pentru Şefii Sanatoriului Balnear Slănic Moldova, Maria Gheorghiu, Institutului Oncologic "I. Chiricuţă" din Cluj-Napoca, Mircea Strilciuc, şi al Spitalului de Psihiatrie din Gătaia, Elena Palici.

    În judeţul Alba au fost demişi managerii Spitalului Municipal din Sebeş, Nicolae Stanciu şi cel al Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud, Virginia Gomboş.

    În judeţul Arad au fost demişi trei manageri, respectiv Mircea Halic, de la Spitalul Teritorial din Gurahonţ, Ştefan Victor Arsenie, de la Spitalul Orăşenesc din Lipova şi Eliza Bâzdoacă, de la Spitalul de Psihiatrie din Căpâlnaş.

    Ministerul Sănătăţii a mai decis demiterea a doi manageri din judeţul Argeş, respectiv cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Gabriel Copciag, şi al Spitalului Municipal din Câmpulung Muscel, Ileana Rodica Dumitrache.

    În judeţul Bihor au fost demişi cinci manageri, dintre care trei din Oradea - de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Emil Dorel Popovici-Muţ, de la Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie, Gheorghe Oroş şi de la Spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase, Dacian Foncea -, precum şi şefii Spitalului Municipal "Pop Mircea" din Marghita, Liviu Groze, şi Centrului de Sănătate din Valea lui Mihai, Jozsef Csuri.

    În judeţul Bistriţa-Năsăud a fost demis managerul Centrului de Sănătate din Teaca, Simion Marele, iar în judeţul Buzău, şeful Centrului de Sănătate din Pârşcov, Emil Dorobanţu.

    În judeţul Botoşani au fost demişi patru manageri, respectiv Ladislau-Bela Szente-Lianopolos, de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, şi Nicolae Vlad, de la Spitalul de Psihiatrie, ambele din municipiul Botoşani, Dinu Moroşanu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Guranda, precum şi Horia Emil Sărăţeanu, de la Sanatoriul de Neuropsihiatrie din Podriga.

    În judeţul Braşov au fost demişi cinci manageri, respectiv Mariana Lavinia Rusu, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Braşov, Mircea Grapă, de la Spitalul Municipal din Făgăraş, Claudia Coste, de la Spitalul Municipal din Codlea, Mariana Tudor, de la Spitalul Orăşenesc din Zărneşti, şi Adela Măţău, de la Spitalul Orăşenesc din Rupea.

    Şi în judeţele Caraş-Severin şi Călăraşi au fost demişi şefii Spitalului Judeţean de Urgenă din Reşiţa, Violeta Florea, şi cel al Spitalului Municipal din Olteniţa, Liana Petculescu, iar în judeţul Constanţa a fost demis şeful Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, Sorin Rugină.
    Ministerul Sănătăţii a mai dispus încetarea contractelor pentru opt manageri din judeţul Dolj: de la spitalele craiovene Judeţean de Urgenţă, Municipal "Filantropia" şi cel de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, Mariana Calangiu, Mihai Coman şi Valentina Ionescu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Learna, Cornel Ivan, de la Spitalul Municipal din Calafat, Stelian Voinea, de la Spitalul Orăşenesc din Segarcea, Doru Gofiţă, de la Spitalul Orăşenesc "Aşez. Brâncoveneşti" din Dăbuleni, Victor Popa, şi de la Spitalul Municipal din Băileşti, Maria Boabă.

    De asemenea, au mai fost demişi managerul Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci (judeţul Galaţi), Dragoş Teodor, cel al Spitalului de Psihiatrie din Vadu Lat (judeţul Giurgiu), Elena Stuparu, al Spitalului Orăşenesc din Turceni (judeţul Gorj), Liviu Martin, al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ilfov, Sorin Gheorghiu, al Spitalului Municipal din Orşova (judeţul Mehedinţi), Lucian Vădăstreanu, al Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti (judeţul Olt), Andrei Iordache, al Spitalului Orăşenesc din Vălenii de Munte (judeţul Prahova), Florea Rădulescu.

    În alte cinci judeţe, respectiv Satu Mare, Sălaj, Suceava, Vâlcea şi Vrancea, au fost demişi câte un manager, de la Spitalul Orăşenesc din Tâşnad, Mihail Szabo, Spitalul Orăşenesc din Jibou, Lăcrămioara Balint, Spitalul Municipal din Rădăuţi, Dorin Sorin Robu, Spitalul Orăşenesc din Bălceşti, Adriana Constantinescu, şi Spitalul Municipal din Adjud, Emanuel Claudiu Zară.

    Ministerul Sănătăţii a mai demis patru manageri din judeţul Mureş, de la Spitalul Orăşenesc din Luduş, Iov Ionel Chişu, Spitalul Orăşenesc din Sângiorgiu de Pădure, Csaba Keresztes, Centrul de Sănătate din Sovata, Elisabeta Fekete, şi de la Preventoriului TBC din Gorneşti, Nelu Luca.

    În judeţul Hunedoara au fost demişi doi manageri, de la spitalele municipale din Brad şi Orăştie, Florin Jurca şi Ioan Ivaşcu.

    Alţi doi manageri au fost demişi în judeţul Timiş, de la spitalele orăşeneşti din Sânnicolau Mare şi Deta, George Geambazu şi Elena Terezia Stana.

×