x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BBC a difuzat un reportaj despre defrişările ilegale din România

BBC a difuzat un reportaj despre defrişările ilegale din România

29 Noi 2018   •   13:16
BBC a difuzat un reportaj despre defrişările ilegale din România

Postul public de televiziune britanic BBC a difuzat un reportaj filmat în România, despre defrişările ilegale efectuate în Parcul Naţional valea Cernei. Locul este, potrivit BBC, cea mai mare pădure de fag din Europa şi este protejată parţial de UNESCO. Totuşi, porţiunea de pădure care nu este sub protecţia UNESCO este tăiată sistematic, spre disperarea organizaţiilor ecologiste, care au sesizat autorităţile în numeroase rânduri.

Reporterul BBC, Nick Thorpe, ajutat de ecologiştii de la organizaţia Agent Green, a investigat practicile folosite de tăietorii ilegali de lemne.Aceştia sunt filmaţi cu o cameră ascunsă şi recunosc faptul că acţionează într-o pădure protejată. Nu îi deranjează deloc acest lucru şi spun că vor tăia pădurea în întregime.

Reprezentanţii ecologiştilor spun că, dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu va mai fi nici un copac în zonă în următorii zece ani.

Autorităţile locale române, contactate de BBC, spun că tăierea copacilor se face legal şi progresiv pentru a permite regenerarea pădurii.

 

 

×
Subiecte în articol: defrisari ilegale reportaj bbc