x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali: Mă distrez în instanţă, ăsta-i circ, cer să fiu lăsat să-mi îndeplinesc obligaţiile

Becali: Mă distrez în instanţă, ăsta-i circ, cer să fiu lăsat să-mi îndeplinesc obligaţiile

23 Iun 2009   •   00:00

Gigi Becali a declarat în faţa judecătorilor care trebuie să ia o decizie privind controlul judiciar, că doreşte să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de cei care l-au ales pentru Parlamentul European şi că, "în rest", se distrează în instanţă "pentru că ăsta-i circ".



La termenul procesului în care Judecătoria Sectorului 1 urmează să decidă dacă ridică sau nu controlul judiciar în cazul lui Gigi Becali., avocatul acestuia, Cătălin Dancu, le-a arătat magistraţilor că s-au modificat complet motivele pentru care judecătorii i-au impus clinetului său control judiciar, arătând că, pe de o parte, procurorii nu ar fi efectuat niciun act de urmărire penală până la acest moment în dosar sau dacă ar fi efectuat avocatul nu a fost citat la niciunul din aceste acte, iar pe de altă parte, că Gigi Becali este acum europarlamentar şi are obligaţia de a-şi reprezenta ţara în Parlamentul European.

Dancu le-a spus magistraţilor că a solicitat anchetatorilor să fie anunţat atunci când aceştia efectuează acte de urmărire penală în dosarul în care clientul său este acuzat de sechestrarea mai multor persoane. Avocatul a precizat instanţei că, până la acest moment, nu a fost chemat niciodată, astfel că el poate deduce faptul că nu s-ar fi efectuat niciun act de urmărire penală în cazul lui becali.

Totodată, avocatul s-a arătat sceptic cu privire la faptul că, din aprilie şi până în prezent, nu s-a efectuat niciun act de urmărire penală în acest dosar.

Pe de altă parte, apărătorul lui Becali a invocat şi normele Uniunii Europene privind dreptul la liberă circulaţie în spaţiul european, arătând că şi clientul său trebuie să se bucure de acest drept.

Procurorul de şedinţă s-a opus cererii lui Gigi Becali de ridicare în totalitate a controlului judiciar, arătând că acesta trebuie să fie la dispoziţia procurorilor pentru a fi prezent la audieri şi la alte acte de urmărire penală.

La rândul lui, Gigi Becali le-a spus magistraţilor că vrea să fie lăsat să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de cele aproximativ 500.000 de persoane care l-au votat şi care au vrut ca el să ajungă în Parlamentul European.

"În arest aveam grijă să-mi împac avocaţii decât să-mi văd de eliberare. Ambiţiile dintre avocaţi, răutăţile şi invidia au dus societatea românească la starea de acum. Eu cer să fiu lăsat să-mi îndeplinesc obligaţiile faţă de cei care m-au ales şi care au dorit ca eu să ajung în Parlamentul European. În rest nu pot să vă spun decât că mă distrez prin instanţă pentru că ăsta-i circ", a arătat Becali instanţei.

La ieşirea din sala de judecată George Becali le-a declarat jurnaliştilor care-l aşteptau că nu se teme de soluţia pe care o va da judecătoria, dar că, dacă dosarul ajunge la judecătorul George Matei Dorel, de la Tribunalul Bucureşti, atunci este sigur de soluţie.

Partea de cerere referitoare la încuviinţarea părăsirii ţării /localităţii a fost disjunsă, urmând să se constitue un nou dosar care va primi termen de judecată.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator becali