x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bercea Mondial a declarat în faţa magistraţilor că nu a cerut eliberarea condiţionată

Bercea Mondial a declarat în faţa magistraţilor că nu a cerut eliberarea condiţionată

01 Iul 2014   •   08:12
Bercea Mondial a declarat în faţa magistraţilor că nu a cerut eliberarea condiţionată
UPDATE 12:57 - Magistraţii Tribunalului Olt au constatat astăzi, în dosarul în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a cerut eliberarea condiţionată din închisoare, că nu au ce judeca deoarece persoana condamnată a susţinut în timpul şedinţei că solicitarea nu a fost făcută de el sau de o persoană pe care a împuternicit-o în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gheorghe Biolan, "în dosarul cu numărul 2225/104/2014 privind eliberarea condiţionată din calitatea de condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, doamna judecător a constatat, în timpul şedinţei, că dumnealui nu-şi însuşeşte cererea depusă în acest dosar de eliberare condiţionată, fapt care înseamnă că, implicit, această cerere nu a fost scrisă de dumnealui şi nici în baza unei împuterniciri dată unei alte persoane. Soluţia a fost să se ia act de această constatare. Nu a avut ce judeca, nu a fost o cerere valabilă", a relatat magistratul, potrivit Agerpres.
.................................................

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a solicitat Tribunalului Olt eliberarea condiţionată, revizuirea pe fond a cauzei privind tentativa de omor calificat în care a fost condamnat la 8 ani şi 9 luni închisoare precum şi aplicarea legii mai favorabile, conform Noului Cod de Procedură Penală. Cererea sa de eliberare condiţionată va fi judecată, astăzi, de către magistraţi.

Primul termen în dosarul în care Bercea Mondial cere revizuirea pe fond a cauzei privind tentativa de omor calificat a fost stabilit de Tribunalul Olt pentru data de 10 iulie.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt. Ionuţ Anghel a ajuns în seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgenţă Craiova cu răni grave produse cu un cuţit. Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel. După ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv şi dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima şi-a schimbat declaraţia, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său, Sandu Anghel.

În timpul procesului, Bercea a susţinut că este bolnav şi suferă de afecţiuni psihice, boli interne şi nu poate suporta regimul de detenţie şi a cerut în repetate rânduri înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea. În mai multe rânduri Tribunalul Olt a admis cererile lui Sandu Anghel de înlocuire a măsurii arestului preventiv, însă de fiecare dată procurorii au contestat deciziile respective şi Curtea de Apel Craiova a admis contestaţiile procurorilor.

Sandu Anghel mai are o condamnare definitivă de doi ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de instanţa supremă.

×