x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica Ortodoxă vrea să interzică nunţile sâmbătă

Biserica Ortodoxă vrea să interzică nunţile sâmbătă

25 Iun 2014   •   13:40
Biserica Ortodoxă vrea să interzică nunţile sâmbătă

Patriarhia Ortodoxă Română ar dori ca să impună credicioşilor o orânduială religioasă din vechime: cununiile religioase să fie oficiate pentru creştinii ortodocşi numai în zilele de duminică.

Postul Sf. Apostoli Petru şi Pavel: Nu se fac nunţi şi botezuri timp de 12 zile

Această veste a stârnit un val de nemulţumiri în rândurile oamenilor, din cauză că le este afectat ritualul petrecerilor ce preced de regulă cununiile religioase, petreceri considerate de preoti o fală care contravine normelor ortodoxiei.

CALENDAR ORTODOX 2014. Află când nu se fac nunţi şi botezuri anul acesta

Patriarhia Ortodoxă Română vrea să revină la vechile orânduiri bisericesti, care interzic anumite slujbe cu o zi înaintea Praznicelor Împărătesti. În vechime, căsătoria se săvârşea după Liturghia de duminică (conform Vechiului si Noului Testament, Sfânta Litrughie este Praznic Împărătesc).

Ia-ţi mireasă ziua bună de la ROCHIE şi CUNUNĂ: Momente PENIBILE, surprinse la NUNŢILE din 2013 VIDEO

La cununia religioasă, participa în trecut întreaga comunitate. Astăzi, cununiile sunt săvârsite de regulă sâmbăta. Practica din prezent este necanonică, pentru că petrecerile tin până duminică dimineată, lucru care nu mai face posibilă participarea credinciosilor la Sfânta Liturghie de duminică. Indicat este ca ele să fie săvârsite duminica.

Mai multe despre interzicerea ceremoniilor religioase sâmbăta pe RomâniaTV.net.

×