x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica Sf. Şarabel, singura din Europa de Est a comunităţii catolice maronite, inaugurată la Tunari

Biserica Sf. Şarabel, singura din Europa de Est a comunităţii catolice maronite, inaugurată la Tunari

de Magda Marincovici    |    15 Sep 2013   •   15:26
Biserica Sf. Şarabel, singura din Europa de Est a comunităţii catolice maronite,  inaugurată la Tunari

Biserica Sf. Şarabel a comunităţii catolice maronite din Români, singura din Europa de Est,  a fost inaugurată duminică în comuna Tunari (judeţul Ilfov).
Comunitatea catolică Sf. Şarbel cuprinde circa 30 de familii irakiene (de rit caldean), 40 de familii maronite libaneze, familii siriene, iordaniene, egiptene şi palestiniene, conform declaraţiilor Pr. Fadi Rouhana, parohul comunităţii. 
Liturghia de consacrare a fost concelebrată de PF Bechara – ÎPS Mazloum Samir, episcop emerit al Curiei Patriarhiei Antiohiei maroniţilor, ÎPS Paul Nabil Sayah, vicar general al Bisericii Maronite şi ÎPS Chucrallah Nabil Hage, Arhiepiscop de Tyr al maroniţilor–, IPS Francisco-Javier Lozano, Nunţiu Apostolic în România, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti şi Ordinarius pentru creştinii din Orientul Mijlociu prezenţi în România, PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti, Pr. Fadi Rouhana, parohul comunităţii maronite din Bucureşti, alţi preoţi diecezani şi călugări, de rit latin şi maronit.
Preafericirea Sa Card. Bechara Pierre Rai (foto) a subliniat, cu această ocazie, că în Orientul Mijlociu creştinii sunt încă de pe vremea lui Isus şi că de mai bine de 1400 de ani trăiesc alături de musulmani, împreună cu care “am făurit o societate mai umană, mai dreaptă": “Le-am transmis musulmanilor valorile noastre spirituale, morale, culturale, creştine, şi, la rândul nostru, am primit de la ei valorile lor spirituale şi morale. Ceea ce se întâmplă astăzi în Orientul Mijlociu riscă să ducă la pierderea a tot ceea ce am făurit împreună timp de 1400 de ani". “Prezenţa creştinilor în Orientul Mijlociu – a mai spus Patriarhul în încheierea omiliei – este absolut necesară pentru a putea da mărturie despre Cristos, despre mesajul său de pace şi de iubire.


×