x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bîtlan, cu un pas înaintea lui Nica

Bîtlan, cu un pas înaintea lui Nica

de Petru Zoltan    |    18 Aug 2009   •   00:00
Bîtlan, cu un pas înaintea lui Nica
Sursa foto: /AGERPRES

Ministrul de Interne, Dan Nica, a decis să îi demită pe şeful Poliţiei Ialomiţa, comisarul Stan Bîtlan, şi pe şeful Poliţiei Slobozia, Iosif Chirilă, ultimul fiind filmat în ipostaze compromiţătoare în casa unui bine cunoscut interlop din zonă, Gigi Piticul. Intenţia ministrului a fost dejucată însă de inspectorul-şef al IJP, care s-a internat de urgenţă în spital şi, deci, nu poate fi "concediat" din post.



Scandalurile din ultima vreme care au zguduit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa scot la iveală legăturile dintre mai-marii Poliţiei şi mai-marii lumii interlope.

BILANŢUL, FĂCUT ŢĂNDĂRI
Oraşul Ţăndărei este unul dintre punctele criminogene de pe harta României. Faptele de "vitejie" ale traficanţilor de copii, ale proxeneţilor sau ale hoţilor de maşini din Ţăndărei au făcut înconjurul lumii. Grupările de crimă organizată din Ţăndărei şi-au mutat "cartierul general" din Spania în Anglia, poliţiştii locali şi cei de la judeţ trecând cu vederea aventurile localnicilor prin marile capitale europene.

Dar, în urmă cu câteva săptămâni, Poliţia oraşului Ţăndărei şi-a prezentat bilanţul pe primele şase luni ale acestui an. Întâlnirea a fost "patronată" de comisarul de Poliţie Stan Bîtlan, şeful Poliţiei Ialomiţa. După ce au fost prezentate obiectivele Poliţiei Române s-a trecut la prezentarea raportului privind activitatea desfăşurată pe linia criminalităţii sesizate şi soluţionarea faptelor penale de poliţiştii din Ţăndărei.

La un simplu calcul, criminalitatea sesizată a crescut cu 54%, în timp ce criminalitatea soluţionată a scăzut cu 1,3% faţă de primele şase luni ale anului 2008. Ca şi cum oraşul ar fi un "sat fără câini", numărul infracţiunilor de natură judiciară sesizate a crescut cu 63,5%, iar numărul infracţiunilor soluţionate a scăzut cu 82%. Deloc surprinzător, infracţiunile economice au crescut cu 74%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

MORT LA DATORIE
În timp ce se desfăşura bilanţul, agentul de Poliţie Alexandru Petre a primit misiunea de a se ocupa de organizarea unui ospăţ pentru a se sărbători cum se cuvine prezenţa şefilor de Poliţie vaniţi la eveniment. Petrecerea urma să aibă loc în complexul "Lacul Cărămidair". Totul era în pregătire. Alexandru Petre, aflat în incinta complexului, a primit un telefon. Trebuia să se ducă după băutura necesară ospăţului.

După ce a ieşit din complex, maşina de Poliţie în care se afla Alexandru Petre a fost lovită de tren. Iar, câteva ore mai târziu, poliţistul a murit într-un spital din Bucureşti.

SCANDAL CU ÎMPUŞCĂTURI
Scandalul între două grupări interlope din Slobozia a atras atenţia ministrului de Interne, care a dispus începerea unei anchete în localitatea ialomiţeană. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, două clanuri de romi s-au luat la bătaie în cartierul Bora, din Slobozia. Unul dintre interlopi implicat în scandal a folosit o armă de vânătoare cu alice. În urma scandalului, patru persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean Slobozia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, subinspectorul Andreea Dănilă, a declarat că "doi dintre răniţii în scandalul izbucnit în cartierul Bora, din Slobozia, au plăgi împuşcate, unul are răni provocate de o coasă, iar altul are o fractură la piciorul drept". Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat că actualii şefi ai instituţiilor ar urma să se pensioneze. "Din informaţiile pe care le-am primit de la şeful Poliţiei Române, inspectorul-şef al Poliţiei Ialomiţa s-a internat în spital, fiind bolnav", a spus Nica.

CHIRILĂ ŞI INTERLOPII
Câteva imagini şocante făcute în casa interlopului Gigi Piticul au scos la iveală legăturile pe care acesta le avea cu mai-marii Poliţiei ialomiţene. În fotografiile făcute de soţia interlopului apare comisarul Iosif Chirilă alături de soţul ei. În urma acestui scandal, care a clătinat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, ministrul de Interne, Dan Nica, a anunţat că "în cursul zilei de azi vor fi numiţi şefi noi şi la IPJ Ialomiţa şi la Poliţia Municipală Slobozia".

×
Subiecte în articol: observator politia ialomita demis stan bîtlan