x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blugii lu’ Udrea. La Ţebea

Blugii lu’ Udrea. La Ţebea

de Luiza Moldovan    |    08 Sep 2014   •   18:32
LA VIE EN MOV
După ce au făcut reclamă la românism şi românitate la Ţebea, Udrea şi Boc au vizitat mall-ul din zonă, iar madam s-a interesat, candid, asupra unor blugi pe care i-a tratat cu multă afecţiune. “Ce-ar fi să-mi iau nişte blugi de-aici?”, a spus ea cu subtilă ironie, că, adică, ei, cum i-ar sta lu’ ditamai cucoana să-şi ia blugi din târg de la Ţebea? Da, chiar!

Şi să intri să-i probezi într-o cabină de probă, d-aia improvizată, făcută dintr-o cârpă amplă şi o doamnă care-o ţine ca să nu ţi se vadă rândunica de către publicul încântat şi curios, în egală măsură. Şi să-ţi scoţi capul pe cârpă şi s-o întrebi pe tanti dacă n-are cumva o mărime mai mare, deoarece ţie ţi-a fost jenă să ceri din start mărimea ta şi te-ai prefăcut că eşti mai slabă. Şi pe urmă ceri o mărime şi mai mare, şi mai mare, până când, în sfârşit, cea mai mare măsură de blugi aflată în dotare, îţi va fi venit exact aşa cum îţi stă bretonul dimineaţa, când te trezeşti. Sau ca patriotismul pe burta pe plină.

Când, în sfârşit, gata, ai reuşit să ţi-i tragi pe tine, ai întreba-o pe vânzătoare dacă are să-ţi dea zece perechi dintr-alea, pentru că-ţi plac enorm şi ai vrea să-i ai pentru mai mult timp, după ce se rupe o pereche, să-ţi iei alta, la fel.

Dar eu ştiu, de fapt, de ce nu şi-a cumpărat Udrea blugi de la Ţebea. Pentru că-i era jenă că sunt prea ieftini şi nu se poate să-ţi întinezi chiloţii de o mie de euro cu nişte blugi de 8 euro. Pur şi simplu, nu aşa se face treaba! Nu ştiu dacă Boc şi-a cumpărat până la urmă setul ăla de şosete pe care-l tot studia, dar eu, dac-aş fi fost în locul lor, aş fi cumpărat, cu osârdie, tot ce mi-ar fi ieşit în cale, sigură fiind că doamnele alea m-ar fi şi votat; le-aş mai fi făcut şi io puţină vânzare, că nu cred că, pe praful ăsta, se înghesuie românii din Ţebea să-şi cumpere taman blugi; ar fi fost ziua lor norocoasă.

Dar nu. Udrea nu şi-a cumpărat blugi de la Ţebea, iar Boc a lăsat şosetele alea jos, cu un dezgust interior, după care şi-a spus: “păi io, cu salariul meu de la primărie, dau de o sută de ori mai mult pe o singură pereche! Frumos mi-ar sta să-mi iau şosete d-astea de la Ţebea?!?”.

Mai bine facem reclamă la românitate, din spatele unor blugi făcuţi în America decât să ne luăm blugii ăia din Turcia, nu? A, dacă i-ar fi adus Băselu cu vaporu’, sigur, ar fi fost cu totul şi cu totul altceva. Aşa ar mai fi venit de-acasă. Aşa, s-ar mai fi regăsit cu sine. Pe sine. Se.


×