x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bob Dylan, „obrăznicit” pentru că se ascunde de Nobel

Bob Dylan, „obrăznicit” pentru că se ascunde de Nobel

24 Oct 2016   •   12:00
Bob Dylan, „obrăznicit” pentru că se ascunde de Nobel
Sursa foto: JIM LO SCALZO/EPA

Bob Dylan nu a făcut nici până acum vreun comentariu cu privire la premiul în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (aproximativ 900.000 de dolari), în pofida tentativelor repetate ale Academiei Suedeze de a-l contacta, încă din data de 13 octombrie când a fost anunţat drept câştigător al premiului Nobel pentru literatură.

Conform presei suedeze, unul dintre membrii Academiei, Per Wastberg, a luat atitudine faţă de atitudinea lui Dylan, precizând că dacă acesta va continua să nu se lase găsit, va da dovadă de "lipsă de politeţe şi de aroganţă".

Academia Suedeză a precizat imediat că aceste comentarii nu reflectă poziţia oficială a instituţiei. Ceremonia de acordare a premiilor Nobel se desfăşoară în fiecare an la 10 decembrie, data la care Alfred Nobel a încetat din viaţă.

Dacă Bob Dylan va continua să păstreze tăcerea, ar intra în istorie drept primul laureat care a decis să ignore pur şi simplu decizia Academiei Suedeze de a-i acorda premiul.

Scriitorul, filosoful şi eseistul francez Jean-Paul Satre a refuzat premiul din 1964, însă măcar a avut o reacţie faţă de câştigarea sa, în timp ce dinspre Dylan nu se aude decât tăcerea.

×
Subiecte în articol: bob dylan nobel premiul nobel