x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan: Mii de fake news-uri au fost eliminate de pe internet

Ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan: Mii de fake news-uri au fost eliminate de pe internet

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   18:20
Ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan: Mii de fake news-uri au fost eliminate de pe internet
Sursa foto: Hepta

Mii de postări cu conținut înșelător, atât în perspectiva alegerilor din 9 iunie, cât și care ar putea să aducă atingere capitalului persoanelor, să îi înșele cu anumite investiții sau medicament minune, au fost eliminate de pe internet, spune Bogdan Ivan.

„În momentul de față, MCID a creat un mecanism inovativ la nivel european, platforma No-Fake, prin care oricine din România poate să transmită către ministerul nostru, iar noi vom transmite automat către platformele mari carer gestionează astfel de conținut potențialul de conținut înșelător, atât în perspectiva alegerilor din 9 iunie, cât și în perspectiva unui conținut care să aducă atingere capitalului persoanelor, să îi înșele cu anumită incvestiție sau medicament minune”, spune ministrul Cercetării și Digitalizarii, Bogdan Ivan.

El precizează că în platforma MCID sunt 45.000 de accesări, dintre care 836 de raportări.

„Dintre acestea peste 50% care fac obiectul campaniei au fost deja elimitate din platforme și peste 3.500 de materiale audio-video care puneau în pericol integritatea alegerilor au fost eliminate până în acest moment. Aproximativ jumătate au fost despre alegeri, iar celelalte au avut un caracter înșelător atunci cânfd vorbim de investiții financiare care folosesc imaginea unei personalități publice sau medicamente miraculoase. Raportarea stabiluită la nivelul României este de maximum 60 de minute în intervalul 08.00-22.00, iar ceea ce e colectat noaptea să fie transmis în cel mult 60 de minute. ca și timpi de eliminare sunt infinit mai reduși decâîât cei care existau când se făceau raportări directe către platforme. Vorbim de ordinul zecilor de minute”, încheie Ivan.

(sursa: Mediafax)

 

×