x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botiş, huiduit copios de protestatarii din faţa Ministerului Muncii

Botiş, huiduit copios de protestatarii din faţa Ministerului Muncii

21 Sep 2011   •   08:06
Botiş, huiduit copios de protestatarii din faţa Ministerului Muncii

Deputatul Ion Botis, fost ministru al Muncii, a fost huiduit copios de cei peste 150 de protestari care picheteaza, miercuri, sediul Ministerului Muncii. Sindicalistii ii reproseaza lui Botis ca le-a lasat mostenire una dintre cele mai proaste legi din toate timpurile si ca nu a creat locuri de munca.

Ioan Botis a venit, miercuri dimineata, la Ministerul Muncii, impreuna cu membri ai Comisiei de munca din Camera Deputatilor, pentru a discuta cu ministrul Sulfina Barbu "probleme care tin de minister".

La scurt timp dupa venirea acestora la Ministerul Muncii a inceput protestul organziat de "Cartel Alfa" si Blocul National Sindical, la care participa 150 de sindicalisti.

In momentul in care Botis a iesit din Ministerul Muncii, cei peste 150 de sindicalisti au inceput sa-l huiduie pe fostul ministru si sa strige "Hotii!".

Deputatul Ioan Botis s-a dus sa discute cu sindicalistii. Fostul ministru al Muncii a intrebat la ce lege se refera, sindicalistii precizand ca este vorba de Legea dialogului social. Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca termenul privind stabilirea sectoarelor de activitate a expirat, insa nu a existat o hotararea de guvern in acest sens.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a plecat din minister fara a discuta cu sindicalistii, precizand ca miercuri este desemnat secretarul de stat Valentin Mocanu sa poarte aceste discutii. "Suntem obisnuiti odata cu inceperea toamnei sa inceapa si protestele sindicale. Vom discuta cu ei, suntem deschisi, insa astazi domnul Mocanu va discuta cu ei. Maine am disponibilitatea sa discut si eu", a declarat ministrul Muncii.

In timpul declaratiilor sale, sindicalistii scandau "Hotii!", ministrul Sulfina Barbu precizand ca libertatea de exprimare este un drept asigurat tuturor cetatenilor. Ea a mai spus ca doreste sa reinceapa dialogul social si a dat asigurari ca asteapta din partea sindicatelor solutii privind crearea de noi locuri de munca si ca toate solutiile pe care le va primi vor fi luate in discutie la nivelul guvernamental.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, si vicepresedintele BNS Ion Pisc au discutat in Ministerul Muncii cu secretarul de stat Valentin Mocanu.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si Blocul National Sindical au anuntat ca vor organiza, in perioada 21 septembrie - 1 octombrie, actiuni de protest si pichetari in fata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

"Negocierile pentru cele 40 sau 41 de sectoare de activitate nu au fost incheiate. Ele au inceput undeva in mandatul lui Botis, dar in mandatul lui Lazaroiu nu au mai fost continuate. Nu suntem de acord cu propunerea guvernului si ministerului iar termenul a expirat saptamana trecuta. Trebuia sa aiba loc niste negocieri, sa se adopte Hotararea de Guvern si sa se publice in Monitorul Oficial. Trebuie sa intervenim pentru ca angajatorii nu stiu unde sa-i incadreze si oamenii risca sa nu-si primeasca salariile", a declarat, pentru MEDIAFAX, presedintele Filialei CNS "Cartel Alfa" Ilfov, Victor Grigorescu.

Confederatiile sindicale propuneau, in luna mai, impartirea economiei in 39 de sectoare de activitate, ceea ce ar insemna ca in Romania ar putea exista 40 de salarii minime pe economie, cate unul pentru fiecare sector plus sistemul bugetar.

×