x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botosani - Presedintele CJ, aruncat din fotoliu

Botosani - Presedintele CJ, aruncat din fotoliu

de Aniela Nine    |    29 Aug 2005   •   00:00

Presedintele CJ Botosani, Constantin Contac, care este si liderul judetean al PSD, a fost suspendat sambata din functie, printr-un Ordin al prefectului Cristian Roman.

DIRECTORUL. Motivul suspendarii l-a reperezentat incompatibilitatea aparuta intre functia de demnitar a lui Contac si cea de functionar public a fiului sau, Liviu Contac, director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Botosani, informeaza Mediafax. Desi Liviu Contac a demisionat la 18 august, Constantin Contac a fost gasit in incompatibilitate pentru relatii de subordonare directa cu fiul sau ca director, pana la inregistrarea demisiei.

SCANDAL. Potrivit prefectului Cristian Roman, un grup de consilieri liberali ai CJ a sesizat aceasta incompatibilitate Autoritatii de Control a Guvernului, care a dispus luarea acestor masuri. De cealalta parte, acuzand masuri de natura politica, presedintele CJ, Constantin Contac, a declarat ca va ataca decizia la instantele judecatoresti de la Haga si Strasbourg. Referitor la intentia de schimbare a presedintilor de consilii judetene care nu apartin coalitiei guvernamentale, presedintele PD, Emil Boc, a precizat sapatamana trecuta ca aceasta se va face doar in CJ-urile unde coalitia are majoritate. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: observator