x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brăila: Plimbări cu tramvaiul de epocă de Zilele Municipiului

Brăila: Plimbări cu tramvaiul de epocă de Zilele Municipiului

de Agerpres    |    16 Aug 2014   •   16:12
Brăila: Plimbări cu tramvaiul de epocă de Zilele Municipiului

Brăilenii au avut ocazia să se plimbe, sâmbătă, de Zilele Municipiului, cu un tramvai de epocă, o piesă de muzeu construită în 1910, în Austria, de către firma Simmering din Graz.

Garnitura este realizată pe structura de şasiu ('truck') cu osii fixe, are o capacitate de transport de 22 călători pe scaune şi 18 în picioare şi dispune de patru uşi de acces pentru călători şi două posturi de conducere.

"Tramvaiul timpului" a circulat pe traseul Depou Radu Negru - Bariera Călăraşilor - Calea Călăraşilor - B-dul Independenţei - Calea Galaţi - Vidin şi retur, timp în care călătorii au putut asculta poveşti spuse de directorul Teatrului de Păpuşi Florin Chirpac, dar şi muzică specifică perioadei interbelice.

Tramvaiul a ajuns în Brăila în august 2008, ca donaţie din partea firmei MT-Eisenbahnbedarf, cea care deţine şi Muzeul Tramvaiului din Mariazell, Austria.

"Finalizat într-un timp record de numai patru luni de o echipă complexă care a beneficiat atât de măiestria membrilor săi, cât şi de experienţa şi deschiderea colegilor de la RATP Iaşi, tramvaiul are aplicată pe părţile laterale stema municipiului Brăila şi numărul 2008, pentru a marca anul sosirii şi restaurării sale la Brăila", a declarat directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Brăila Camelia Guşatu.

În momentul de faţă există două asemenea tramvaie, unul la Brăila şi unul la Muzeul Tramvaiului din Viena, şi acesta restaurant tot la Brăila. 

×
Subiecte în articol: tramvai de epoca Braila