x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vântul puternic a lăsat zeci de localităţi fără curent electric. Un reactor al centralei de la Cernavodă a fost oprit

Vântul puternic a lăsat zeci de localităţi fără curent electric. Un reactor al centralei de la Cernavodă a fost oprit

03 Dec 2012   •   12:05
Vântul puternic a lăsat zeci de localităţi fără curent electric. Un reactor al centralei de la Cernavodă a fost oprit
Sursa foto: Paula Anastasia Tudor

Vântul puternic din noaptea de duminică spre luni a lăsat 45 de localităţi din judeţul Brăila fără curent electric, iar alte 24 fără apă potabilă. Reactorul 1 de la Cernavodă a fost oprit tot din cauza furtunii. La Tulcea, acoperişul unui restaurant a cazut peste terasă, iar acoperişul unei şcoli stă să cadă, iar la Constanţa, furtuna a îngreunat traficul rutier şi a distrus câteva autoturisme.

Potrivit directorului Electrica Brăila, Ştefan Rădulescu, 16 echipe de intervenţie se află în teren pentru a repune sub tensiune cele 45 de localităţi rămase în întuneric, dar intervenţiile se fac cu dificultate din cauza vântului care încă suflă cu putere în judeţ.

Directorul Companiei de Utilităţi Publice Brăila, Mihai Chiriţă, a declarat că 24 de localităţi au rămas fără apă potabilă pe timpul nopţii din cauza lipsei energiei electrice necesare punerii în funcţiune a pompelor de apă, echipele de intervenţie reuşind să remedieze problemele doar în cinci dintre localităţi.

Pe timpul nopţii, din cauza copacilor doborâţi de vântul puternic pe partea carosabilă, au fost blocate DE 87 Centura Brăilei între Şoseaua Baldovineşti şi Şoseaua Focşani, şi DN 2B la Silistraru. Pe DE 584 s-a circulat cu greutate la ieşirea din Bărăganu spre Iazu, unde balustrada de pe un pod a fost împinsă de vânt pe partea carosabilă.

CÂTE LOCALITĂŢI AU RĂMAS FĂRĂ CURENT ELECTRIC:

În judetul Constanţa au rămas nealimentate total sau partial 40 linii de medie tensiune si 481 posturi de transformare, fiind afectate 87 localitati.

În judetul Tulcea au rămas nealimentate total 25 linii de medie tensiune, o linie de medie tensiune partial si 318 posturi de transformare, fiind afectate 51 localităţi si partial municipiul Tulcea.

În judetul Călăraşi au ramas nealimentate total 3 linii de medie tensiune, alte 3 linii de medie tensiune fiind nealimentate parţial si 60 posturi de transformare sunt afectate, fiind intrerupta alimentarea cu energie electrica in 8 localitati.

În judetul Ialomita au ramas nealimentate parţial 8 linii de medie tensiune fiind afectate 28 de posturi de transformare si 2 localitati (Reviga si Bordusani)

În Vrancea, 5 localităţi din judeţ au fost deconectate de la reţeaua de energie electrică din cauza furtunii care a avut loc luni dimineaţă.

×