x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brânză cu bacterii

Brânză cu bacterii

de Magda Marincovici    |    17 Apr 2009   •   00:00

Ministerul Sănătăşii (MS) a fost alertat Comisia Europeană despre existenţa unor loturi de brânză tip "Gorgonzola DOP SOLO ITALIA" contaminată cu Listeria monocytogenes.



Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară a informat MS că a retras de urgenţă de la vânzare loturile contaminate.
MS recomandă celor care au consumat, în ultima lună acest tip de brânză şi care prezintă febră sau febră asociată cu cefalee, să se adreseze specialiştilor în boli infecţioase.

Trebuie acordată o atenţie deosebită gravidelor, vârstnicilor şi celor care au boli ce scad imunitatea. Listeria monocytogenes poate provoca boala numită Listerioză. Perioada de incubaţie a bolii variază între 3 şi 70 de zile, cel mai adesea înregistrându-se debutul bolii după 21 de zile de la consum.

×
Subiecte în articol: observator