x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braşov: Incendiu în pădurea de pe Tâmpa, de la o ţigară nestinsă

Braşov: Incendiu în pădurea de pe Tâmpa, de la o ţigară nestinsă

05 Sep 2019   •   16:55
Braşov: Incendiu în pădurea de pe Tâmpa, de la o ţigară nestinsă

O suprafaţă de 100 de metri pătraţi din pădurea din Şcheii Braşovului, de la marginea Tâmpei, a ars, în noaptea de miercuri spre joi, într-un incendiu provocat cel mai probabil de o ţigară aruncată nestinsă, a informat, joi, Regia Publică a Pădurilor Kronstandt Braşov. 

Potrivit sursei citate, nu au existat victime, iar incendiul a fost stins fără pagube foarte mari, însă autorităţile locale au făcut un nou apel către localnici şi turişti să nu arunce mucuri de ţigară şi să nu facă focul în pădure.

Flăcările au afectat vegetaţie şi pădure tânără, însă riscurile de propagare a focului la arborii mai bătrâni şi chiar locuinţele din zonă au fost mari, din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile. 

Pentru stingerea incendiului au intervenit angajaţi ai RPL Kronstadt, rangerul Agenţiei Metropolitane Braşov, custodele Muntelui Tâmpa, şi pompieri ai ISU Braşov. Din cauza căilor înguste de acces, cele două autospeciale ale pompierilor nu au putut ajunge la locul incendiului, pentru lichidarea acestuia utilizându-se rucsaci speciali, cu o capacitate de 20 de litri fiecare, purtaţi individual de cei care au participat la stingerea incendiului, apa fiind asigurată de la liziera pădurii, de la o distanţă de aproximativ 200 de metri.

"Facem şi cu această ocazie un apel către turişti şi iubitorii de drumeţii să nu arunce mucuri de ţigară şi să nu facă focul în pădure, pentru a nu risca producerea altor accidente asemănătoare sau chiar mai grave", a declarat directorul RPLP Kronstadt, Dan Olteanu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brasov tampa incendiu