x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un comisar pentru drepturile omului îi desființează pe britanici la CE: "Cineva să intervină. Să tratezi cetăţenii bulgari şi români ca pe o calamitate este inacceptabil"

Un comisar pentru drepturile omului îi desființează pe britanici la CE: "Cineva să intervină. Să tratezi cetăţenii bulgari şi români ca pe o calamitate este inacceptabil"

29 Mar 2013   •   14:31
Un comisar pentru drepturile omului îi desființează pe britanici la CE: "Cineva să intervină. Să tratezi cetăţenii bulgari şi români ca pe o calamitate este inacceptabil"

Nils Muiznieks, comisar pentru drepturile omului la Consiliul Europei, a declarat că este "inacceptabil" ca britanicii să considere imigranţii români şi bulgari o "ameninţare", avertizând politicienii împotriva folosirii unei asemenea "retorici ruşinoase". Parlamentarii britanici au provocat un val de îngrijorare, vorbind despre presiunea exercitată asupra serviciilor publice, în eventualitatea în care zeci de mii de români şi bulgari vor profita de ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii, începând cu ianuarie 2014, informează Daily Express.

Muiznieks a criticat aspru limbajul folosit de britanici în dezbaterea politică, declarând că această tendinţă trebuie "inversată". "Scena politică în anumite ţări, inclusiv în Marea Britanie şi Germania, a ajuns să fie animată de dezbateri aprinse în legătură cu ameninţarea unui «aflux» iminent. (...) Cetăţenii din ţările Europei Occidentale sunt avertizaţi cu privire la rezultatul dezastruos al viitoarei «invazii» de romi din România şi Bulgaria pe teritoriile lor". "Ar trebui să se intervină pentru a se pune capăt acestei retorici ruşinoase. A trata cetăţenii bulgari şi români ca pe o calamitate este pur şi simplu inacceptabil", a declarat Nils Muiznieks. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: britanici romani bulgari