x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucharest Comedy Week: piesele de teatru şi stand-up comedy îi vor binedispune pe bucureşteni. Vezi programul de astăzi, 23 septembrie

Bucharest Comedy Week: piesele de teatru şi stand-up comedy îi vor binedispune pe bucureşteni. Vezi programul de astăzi, 23 septembrie

de Mihaela Stănescu    |    23 Sep 2014   •   09:02
Bucharest Comedy Week: piesele de teatru şi stand-up comedy îi vor binedispune pe bucureşteni. Vezi programul de astăzi, 23 septembrie

Bucureştenii vor avea mai multe motive să râdă în această săptămână, la primul festival internaţional de comedie organizat în Capitală. Organizatorii au pregătit o colecţie impresionantă de spectacole şi momente pline de umor pentru prima ediţie a evenimentului.  

Fata babei şi fata moşului la Teatrul Ţăndărică

Celebrul spactacol este o lectură modernă a povestii lui Creangă în care valorile general umane cum ar fi cinstea, bunătatea si destoinicia pot ajuta pe oricine să răzbată în viaţă. Povestea începe într-un sat, unde trăiau o babă şi un moş, fiecare având câte o fiică. Fara moşului este cuminte, harnică, frumoasă şi asultătoare, iar cea a babei este urâtă şi rea. Povestea lui Ion Creangă mizează pe o morală destul de simplă: dacă eşti bun şi cinstit, vei avea numai de câştigat, dacă însă te împiedici în propria mândrie şi răutate, vei sfârşi umilit şi înfrânt. Adaptarea spectacolului de la Teatrul Ţăndărică, în regia lui Daniel Stanciu, păstrează tematica lui Creangă, însă îmbracă povestea tradiţională în mijloace vizuale extrem de moderne. Spectacolul este unul foarte antrenant, iar spectatorii mai tineri pot relaţiona rapid cu partea de animaţie, extrem de actualizată, amintind de filmele de animaţie din prezent. Deşi spectacolul este destinat copiilor, şi adulţii pot asista la această piesă pentru a-şi reaminti de copilărie şi pentru a recâştiga puţin din optimismul oferit de actori.

Kids Comedy la Foişorul Parcui Herăstrău

Festivalul de Comedie este un eveniment dedicat pentru toţi membrii familiei, astfel că programele dedicate copiilor nu puteau să lipsească din lista de evenimente. Pe toată perioada evenimentului, cei mici se vor putea juca în voie în cadrul activităţilor pregătite special pentru ei de către Magicianul Teo şi trainerii Asociaţiei Manieres.

Timp de o săptămână, începând cu ora 18:00, Parcul Herăstrău şi Parcul Cişmigiu vor devini scena celor mici. Fiecare după amiază va fi una tematică în care se vor organiza: ateliere de trucuri, în cadrul căruia cei mici vor învăţa cum să facă diferite trucuri haioase prietenilor şi familiei; Open Mic, unde cei mici au şansa să împărtăşească tuturor poveştile lor haioase; Concursul de farse, o rubrică dedicată copiilor ceva mai mari, puşi mereu pe şotii. Aici ei vor afla tot mai multe despre pacăleli inofensive dar foarte distractive pe care le pot aplica prietenilor lor; Jocurile copilăriei atât pentru copii cât şi pentru părinţi, unde toţi pornesc într-un traseu al glumelor special amenajat pentru ei, de-a lungul căruia cei mici descoperă jocuri inedite în timp ce părinţii rememorează câteva dintre cele mai cunoscute activităţi din copilăria lor; Workshop-uri interactive, unde spaţiile de joacă se transformă cu ajutorul materialelor reciclabile, bricolaj şi multă imaginaţie, în Lumea Zâmbăricilor: statui, jucării şi o mulţime de alte proiecte.

Black Light Theatre la Sala ARCUB

Black Light Theatre ajunge pentru prima dată în Bucureşti cu un show inedit, fiind un amestec de teatru, pantomimă şi dans modern ce va include cele mai  bune momente şi sketch-uri comice sub abordarea originală a principiilor “black theatre”. Decorul întunecat şi draperiile negre esenţiale în jocul cu ultraviolete şi costume fluorescente, vor creea o serie de imagini impresionante. Acest gen de spactacol se joacă la Praga încă din anul 1992, ajungând să aibă peste 6.000 de spectacole până în prezent şi fiind vizionat de peste jumătate de milion de oameni.

Stand-up comedy la Hanul Gabroveni

Şi Hanul Gabroveni va găzdui săptămâna aceasta show-uri de stand-up comedy cu artişti străini. Marţi, pe 23 septembrie, Sully O’Sullivan (din Canada), Peter White (din Canada) şi Dave Thompson (din Marea Britanie) îi vor aştepta pe bucureşteni la o porţie sănătoasă de râs. Spectacolele sunt programate să înceapă la 20:00 iar accesul se face începând cu ora 19:00, doar pe bază de rezervare trimisă la adresa press@carousel.com.ro. Capacitatea sălii este limitată, ocuparea locurilor urmând a se face în ordinea primirii confirmărilor.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul oficial al evenimentului precum şi pe pagina de facebook.

De asemenea, cei interesaţi pot descărca aplicaţia mobilă Bucharest Comedy Week şi de pe Google Play, urmând ca în foarte scurt timp aceasta să fie disponibilă şi pentru utilizatorii de iOS, pe App Store.

×
Subiecte în articol: bucharest comedy week