x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: 347 de utilaje de deszăpezire, 150 de apeluri la ambulanţă

Bucureşti: 347 de utilaje de deszăpezire, 150 de apeluri la ambulanţă

27 Ian 2014   •   09:43
Bucureşti: 347 de utilaje de deszăpezire, 150 de apeluri la ambulanţă

La comandamentul din aceasta dimineata, Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a evaluat interventia operatorilor de deszapezire pe parcursul noptii, precum si a directiilor din cadrul Primariei Capitalei care sunt implicate in programul de iarna.

“Se circula in Bucuresti, in conditii de iarna. S-a actionat cu 347 de utilaje, insa mai exista artere unde s-au format poduri de gheata care au rezistat tratamentului cu material antiderapant si care trebuie eliminate. Rog operatorii de deszapezire sa intervina cu precadere in aceste zone. Trebuie degajata zapada de pe trotuare, din marile intersectii si de pe arterele secundare si subliniez ca trebuie degajate refugiile si statiile RATB. Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele circulă pe toate traseele după un program corespunzător unei zile de lucru. Din acest motiv, rugam bucurestenii, daca este posibil, sa foloseasca mijloacele de transport in comun. In felul acesta ne sprijiniti sa putem degaja zapada de pe strazi” a declarat Primarul General.

Conform raportului Directiei de Control din cadrul Primariei Capitalei, in noaptea de 26-27.01.2014 s-a actionat permanent prin pluguire in baterii, iar in jurul orei 03.00 s-a trecut la împrăstierea de soluţie ori material antiderapant

În ceea ce priveşte staţiile R.A.T.B. şi zona trecerilor de pietoni, s-a constatat că s-a lucrat doar o parte dintre acestea, indeosebi pe raza sectoarelor 1 si 5, urmând ca în jurul orei 07.00, sa fie suplimentate toate efectivele la nivelul celor 6 sectoare.

In zona rampelor, pantelor, podurilor, pasajelor s-a actionat cu precadere prin imprastierea de material antiderapant. Totodata, s-au facut verificari si la intrarile in spitale, statii de salvare si depouri RATB, constatandu-se ca accesul se desfasura in conditii normale de iarna. Pe timpul noptii operatorii au actionat cu 347 utilaje si 459 operatori, dupa cum urmeaza:

Sectorul 1: - 72 utilaje, 246 operatori
Sectorul 2: - 82 utilaje, 40 operatori
Sectorul 3: - 57 utilaje, 24 operatori
Sectorul 4: - 51 utilaje, 36 operatori
Sectorul 5: - 34 utilaje, 70 operatori
Sectorul 6: - 51 utilaje, 43 operatori

La Dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au fost primite un număr de 21 sesizări privitoare la artere cu circulaţia îngreunată şi faptul că este nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire. Până la ora 7.00, problemele sesizate au fost soluţionate 95 %.

Potrivit raportului RATB, 32 de vehicule speciale de intervenție (autoturnuri, remorchere, depanari) sunt poziționate în posturi fixe, astfel încât să poată remedia operativ orice problemă apărută atât la calea de rulare cât și la rețeaua electrică de contact.

De asemenea, conform raportarii reprezentantilor Directiei de Asistenta Sociala, nu s-au inregistrat evenimente speciale. In prezent, la cele trei adaposturi sociale se afla 524 de persoane.

Si astazi, incepand cu ora 10, se vor organiza trei puncte mobile si zece puncte fixe de distributie ceai cald si supa in urmatoarele zone:

-str. FOISORULUI, nr.56-58, sector 3
-str. DRISTORULUI, nr.81-88, sector 3,
- Calea Serban Voda, nr.48, sector 4,
-Strada Maximilian Popper, nr. 17 a, sector 3.
-str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3,
-calea Grivitei, nr.216, sector 1,
-calea Ferentari, nr. 191, sector 5,
-str. Agricultori, nr.105, sector 2,
-Sos. Viilor, nr.44, sector 5.
-str. Mitropolit Filaret, nr.41, sector 4)

In ceea ce priveste Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, se continua degajarea cailor de acces din incinta unitatilor medicale din subordinea Municipalitatii, iar la Serviciul de Ambulanta s-au inregistrat peste 150 de apeluri.
 

×