x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti - Biletele RATB s-au scumpit cu 18%

Bucureşti - Biletele RATB s-au scumpit cu 18%

de Monica Andrei Capatos    |    17 Ian 2008   •   00:00

18:03 • Consilierii municipali au aprobat ieri majorarea tarifelor la călătoriile cu mijloacele de transport în comun. Acest proiect a fost rediscutat pentru a doua oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după ce anul trecut a fost respins şi a înregistrat 24 de voturi pentru, opt voturi împotrivă şi trei abţineri.



Consilierii municipali au aprobat ieri majorarea tarifelor la călătoriile cu mijloacele de transport în comun. Acest proiect a fost rediscutat pentru a doua oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după ce anul trecut a fost respins şi a înregistrat 24 de voturi pentru, opt voturi împotrivă şi trei abţineri.

Tariful unui călătorii va creşte cu 18,18%, adică de la 1,1 lei, în prezent, la 1,3 lei, iar la abonamente, pentru o linie, tariful va creşte cu 20%, de la 25 de lei/lună la 30 de lei/lună. Pentru două linii, creşterea va fi de 16,6%, abonamentul ajungând la 35 de lei/lună, în prezent el fiind de 30 de lei/lună.

Un abonament general pe toate liniile ar putea costa 50 de lei/lună, de la 40 de lei/lună în prezent, majorarea fiind de 25%.

Preţurile abonamentelor nenominale propuse de RATB vor fi de 40 de lei/lună pentru o linie integral urbană şi 80 de lei/lună pentru abonamentul general integral urban.

Creşterea preţului la biletele RATB va intra în vigoare cel mai probabil în luna februarie, după ce proiectul de hotărâre va fi validat de Prefectura Capitalei.





×
Subiecte în articol: observator lei/lună