x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judeţul Botoşani trebuie să întocmească, până pe 15 martie, bugetul pentru război

Judeţul Botoşani trebuie să întocmească, până pe 15 martie, bugetul pentru război

de Agerpres    |    04 Mar 2014   •   16:43
Judeţul Botoşani trebuie să întocmească, până pe 15 martie, bugetul pentru război

Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani are obligaţia de a întocmi, până pe 15 martie, bugetul de război, potrivit unei adrese transmise de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Botoşani.

Documentul, semnat de trezorierul şef Mihai Alexa, prevede că judeţul Botoşani are obligaţia de a prevedea în conturile sale o sumă de 900.000 de lei pentru situaţii de mobilizare sau război.

Solicitarea AJFP arată că întocmirea bugetului judeţului Botoşani pentru război este necesară în contextul în care România urmează să aprobe, în următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, bugetul de stat pentru război.

"Având în vedere că proiectul bugetului de stat pentru război urmează a fi prezentat pentru dezbatere şi aprobare CSAT, potrivit programului de activitate pe 2014, vă rugăm a ne transmite proiectele bugetelor locale până la data de 15 martie, analizate şi avizate de către Structura Teritorială pentru Probleme Speciale din judeţul Botoşani", se arată în adresa AJFP.

Comuna Truşeşti, pe raza căreia se află o unitate militară, are şi ea obligaţia de a prevedea o sumă de 300.000 de lei în bugetul de război.

Vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, susţine că aprobarea bugetului de război nu are legătură cu situaţia tensionată din Ucraina.

"Este o acţiune care se face din patru în patru ani. E un buget pentru apărare. E o chestiune mai degrabă formală", a afirmat Sorescu.

×
Subiecte în articol: buget razboi botosani csat