x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burse de la GDF SUEZ, în parteneriat cu Ambasada Franţei

Burse de la GDF SUEZ, în parteneriat cu Ambasada Franţei

de Smadu Raluca    |    07 Feb 2012   •   17:22

Grupul GDF SUEZ - lider european pe piata furnizarii de gaze naturale si importator de gaz natural lichefiat, dispunand de prima retea de transport si distributie de gaz natural in Europa - este prezent in Romania prin compania GDF SUEZ Energy Romania ce numara mai bine de 4.000 de angajati care lucreaza zilnic pentru a oferi cele mai bune servicii clientilor grupului. GDF SUEZ acorda o atentie deosebita dezvoltarii competentelor colaboratorilor sai, intr-un mediu bazat pe performanta individuala si pe spirit de echipa, dar si pe recunoasterea si promovarea talentelor. Compania ofera de asemenea tinerilor studenti programe de dezvoltare a carierei ca si instrument de motivare pentru depunerea candidaturilor pentru stagiile ce le permit sa descopere meseriile din domeniul gazului chiar in sanul companiei (http://www.gdfsuez-energy.ro/).

In 2011, GDF SUEZ Energy Romania s-a alaturat Ambasadei Frantei din Romania pentru a lansa un program de detectare a tinerilor absolventi cu un important potential. Madalina Sutru, 25 de ani, a beneficiat de acest program si a integrat Masterul foarte selectiv al Universitatii Paris-Dauphine - « Energie, Finance, Carbone » - pentru care se primesc anual 650 de dosare de candidatura din partea studentilor din afara Frantei. Este de asemenea cazul lui Alexandru Sandulea, 26 de ani, care a integrat masterul specializat de inginerie si gestiune a gazului al faimoasei Ecole des Mines de Paris Tech. Investind aproximativ 60.000 de euro pentru instruirea acestor doua tinere cadre timp de un an de zile, GDF SUEZ Energy Romania si Ambasada Frantei in Romania au mizat deja pe formarea noilor manageri romani in cadrul grupului. Si anul acesta, grupul va miza pe doi tineri absolventi cu potential pentru a-si dezvolta capitalul de talente.

Grupul GDF SUEZ Energy Romania va oferi in 2012 si o cofinantare pentru o bursa de cercetare de 18 luni intre Franta si Romania. Aceasta bursa va permite finantarea unei mobilitati pentru un tanar cercetator roman in cadrul unui laborator – gazda al Comisariatului pentru Energia Atomica de la Grenoble (www-liten.cea.fr) pentru a lucra asupra unei metode de stocare a energiei renuvelabile pe vectorul metan si de aplicare la realitatea energetica din Romania. Subiectul de cercetare va consista in a propune, in numele grupului GDF SUEZ Energy Romania, o sinteza a noilor tehnologii de stocare a energiei electrice, mai ales sub forma de metan (electroliza apei, recombinarea CO2/H2).

Grupul GDF SUEZ Energy Romania se angajeaza de asemenea alaturi de grupul « Energie » (BRD, KPMG, Saint Gobain, Dalkia, Lafarge...) al Camerei de Comert si Industrie Franco-Romana (CCIFER), de Autoritatea Nationala pentru Cercetarea Stiintifica romana (ANCS) si alaturi de Ambasada Frantei in Romania pentru a propune 3 burse doctorale tinerilor ce detin o diploma de Master 2 (anul II de Master/anul 5 de studii) sau o diploma echivalenta ce permite inscrierea intr-o scoala doctorala. Aceste burse vor fi atribuite pentru o durata maximala de 3 ani si vor acoperi in fiecare an 6 luni de mobilitate in Franta si 6 luni de cercetare in cadrul unui laborator din Romania.

Cele trei burse se inscriu in cadrul unui parteneriat strategic intre Franta si Romania in care energia joaca un rol prioritar. Bursele au fost create in traditia Cartii albe a energiei, publicata in martie 2011 si au rolul de a promova dialogul asupra legaturilor dintre cercetare si inovare, aplicate energiei in Romania, dar si de a genera noi sinergii intre Romania si Franta.

Detaliile despre toate aceste burse sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din Bucuresti: www.institut-francais.ro

×