x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cadavrul unui bărbat, descoperit în Masivul Făgăraş! Ar putea fi unul dintre fratii dispăruti de o săptămână

Cadavrul unui bărbat, descoperit în Masivul Făgăraş! Ar putea fi unul dintre fratii dispăruti de o săptămână

19 Noi 2016   •   18:10
Cadavrul unui bărbat, descoperit în Masivul Făgăraş! Ar putea fi unul dintre fratii dispăruti de o săptămână

Cadavrul unui bărbat a fost găsit, sâmbătă, de jandarmii montani, în zona Fereastra Mică din Masivul Făgăraş, dar deocamdată nu se ştie dacă este vorba despre unul dintre cei doi fraţi din Mureş care au dispărut de o săptămână, a informat Jandarmeria Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea, cadavrul găsit în zona Fereastra Mică nu a fost deocamdată identificat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, Laurenţiu Stoian, a precizat că, din cauza viscolului, echipele de salvatori se retrag la cabană, iar cadavrul va fi coborât la baza muntelui, de unde va fi preluat de Poliţie şi Serviciul de Medicină Legală.

Dacă duminică vremea va permite, salvatorii montani vor relua căutările, potrivit sursei citate.

Cei doi fraţi din judeţul Mureş au plecat sâmbăta trecută în drumeţie în Masivul Făgăraş, dorind să ajungă pe Vârful Moldoveanu. Duminica trecută vremea în zona de munte s-a înrăutăţit, înregistrându-se viscol şi vânt puternic.

Căutările celor doi fraţi au început luni dimineaţa, după ce familia acestora a sunat la numărul de urgenţă 112. Maşina cu care s-au deplasat cei doi până la Sâmbăta de Sus şi care aparţine unei firme a fost ridicată marţi de proprietar, în prezenţa Poliţiei.

Echipe formate din salvamontişti, jandarmi montani din Braşov şi Argeş i-au căutat toată săptămâna pe mai multe trasee din Masivul Făgăraş, misiunea acestora fiind grea din cauza stratului de zăpadă ce pe depăşeşte în unele locuri un metru, dar şi a pericolului de avalanşe.

Începând de miercuri, în sprijinul salvatorilor montani, a venit şi un elicopter MAI care a survolat zona. AGERPRES

×