x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Călătoriile cu avionul, doar cu paşaportul COVID-19!

Călătoriile cu avionul, doar cu paşaportul COVID-19!

30 Noi 2020   •   21:04
Călătoriile cu avionul, doar cu paşaportul COVID-19!

Industria aeriană globală ia în calcul introducerea unui „pașaport Covid”, care să includă date despre teste și vaccin. Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare.

„Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla. Important este să știți, că va exista cel mai probabil o certificare a faptului că a fost testat sau vaccinat, și practic asta va facilita accesul pasagerilor la zbor. Testarea este importantă, ca măsură alternativă la carantinare, iar noi, tocmai am publicat săptămâna trecută un manual pentru testare și managementul turistului transfrontalier”, a spus, în exclusivitate la Antena3, Cătălin Radu, director adjunct al Organizației Intenaționale de Aviație Civilă (ICAO).

„În acest context, trebuie să înțelegem că principala barieră este carantinarea, iar călătoria cu avionul este extrem de sigură. Incidența infectării cu COVID a fost de un caz la 27 de milioane de pasageri transportați, deci practic, e extrem de redusă posibilitatea de a contacta COVID în transportul aerian”, a adăugat el. „Datele pasagerilor nu vor fi stocate, practic ce certifică această aplicaţie este faptul că tu ai avut un test sau vaccinarea făcută şi toate aceste elemente vor fi făcute cu respectarea tuturor elementelor de protecţie a datelor personale (...) Interesul tuturor este să faciliteze accesul. Dacă cineva nu va fi posibil să fie vaccinat, din diverse motive, va exista un proces de testare şi bazat pe acel proces de testare, pasagerul va fi accesat la bord”, a mai spus Radu.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: pasaport COVID-19