x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Călin Mitică, magnatul vagoanelor, călcat de DNA

Călin Mitică, magnatul vagoanelor, călcat de DNA

de Petru Zoltan    |    28 Oct 2014   •   13:00
Călin Mitică, magnatul vagoanelor, călcat de DNA

Procurorii anticorupţie au percheziţionat de dimineaţă mai multe birouri ale companiilor CFR Călători şi Transferoviar Grup, care au sedii în Bucureşti şi Cluj. Percheziţii au mai avut loc şi în judeţele Ilfov şi Galaţi. De la sediul TFG Cluj, procurorii au săltat-o pe Dalia Buga, fost director economic al companiei, susţine portalul clujust.ro. Anchetatorii susţin că firma de transport feroviar Transferoviar Grup, a beneficiat de ajutor pentru a câştiga mai multe licitaţii dubioase organizate de compania de producţie a sării Salrom. Ieri dimineaţă, procurorii anticorupţie au percheziţionat în total 22 de locaţii din Bucureşti, Cluj, Ilfov şi Galaţi.

Călin Mitică a declarat pentru ziardecluj.ro că: “Aceste percheziţii sunt rezultatul unor plângeri, iar procurorii trebuie să-şi facă treaba. În cele mai multe cazuri eu am câştigat oferind jumătate din preţul competitorilor. (...) Dacă vă amintiţi, eu am mai fost anchetat şapte ani de către DNA şi anul acesta am fost achitat definitiv de Înalta Curte. Mă voi apăra şi de aceasta dată, chiar dacă mă vor reţine preventiv sau mă vor aresta. Am stricat multe ploi ale grangurilor care căpuşau domeniul feroviar şi mă aşteptam să existe şi repercusiuni”.

Anchetaţi de DNA, scăpaţi de judecători
Procurorii anticorupţie au investigat modul prin care CFR Călători au cumpărat şase locomotive second-hand din Germania prin intermediul firmelor Activ Invest şi Remarul 16 Februarie SA. Cele două societăţi au cumpărat locomotivele cu 120.000 de euro bucata, apoi au fost revândute către CFR Călători cu 1,9 milioane euro fiecare. Pe atunci director la CFR Călători a fost Alexandru Noapteş, care a fost acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În acest dosar au mai fost acuzaţi afaceriştii Călin Mitică, Vasile Mureşan şi Emil Sabo. Toţi au fost achitaţi definitiv în iulie 2014 de magistraţii de la Curtea de Apel Cluj.

×