x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Camera Deputaţilor: Legea eutanasierii maidanezilor, adoptată pe articole.

Camera Deputaţilor: Legea eutanasierii maidanezilor, adoptată pe articole.

de Monica Iordache Apostol    |    31 Mai 2011   •   08:32
Camera Deputaţilor: Legea eutanasierii maidanezilor, adoptată pe articole.

Camera Deputatilor a adoptat, pe articole, proiectul de lege privind programul de gestionare a cainilor fara stapan, in forma adoptata de Comisia de administratie publica. Votul final va fi dat in sesiunea de astazi, de la ora 12.30.

Comisia de administratie publica din Camera Deputatilor a mentinut, in data de 5 aprilie, prevederile referitoare la eutanasierea cainilor vangabonzi, care va putea fi decisa de catre consiliile locale, dupa ce animalele vor fi retinute in adapost timp de 30 de zile. De asemenea, cainii vagabonzi vor putea fi adoptati in perioada de o luna de zile in care vor fi retinuti in adapost si anterior sterilizati. O alta posibilitate a consiliilor locale priveste varianta eliberarii cainilor vagabonzi dupa sterilizare, in situatia in care acestia nu sunt bolnavi sau agresivi.

Eutanasierea maidanezilor a fost aspru criticata de ONG-urile pentru protectia animalelor, care ameninta cu proteste.
Organizatiile solicita votarea proiectului de lege 912/2007 cu respectarea liniilor principale din forma adoptata de Senatul Romaniei: gestionarea cainilor comunitari prin prindere, sterilizare, identificare si returnare a cainilor blanzi si controlul reproductiei cainilor cu stapan.

Acest proiect de lege face parte din categoria legilor organice, Camera Depuatilor fiind forul decizional. Proiectul de lege va intra la vot final in sesiunea de astazi de la ora 12.30.

×