x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie umanitară pentru familiile sinistrate din Oltenia

Campanie umanitară pentru familiile sinistrate din Oltenia

31 Iul 2014   •   15:43
Campanie umanitară pentru familiile sinistrate din Oltenia

Patriarhia Română iniţiază campania umanitară 'Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!', în urma inundaţiilor din sudul ţării.

În scopul ajutorării celor afectaţi de revărsarea apelor din ultimele zile, Patriarhia Română îndeamnă ierarhii şi preoţii de la parohii şi mănăstiri, mai ales din partea de sud a ţării, ca în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, între 1 şi 14 august, să organizeze, la centrele eparhiale, protoierii, parohii şi mănăstiri, colecte constând în produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată şi minerală, produse de igienă, pături etc.

Bunurile colectate vor fi trimise la Centrul eparhial Craiova pentru sinistraţii din judeţul Gorj, la Centrul eparhial Râmnicu Vâlcea pentru sinistraţii din judeţul Vâlcea şi la Centrul eparhial Slatina pentru sinistraţii din judeţul Olt.

Produsele colectate vor fi distribuite în localităţile afectate de inundaţii prin intermediul consiliilor şi comitetelor parohiale, sub îndrumarea preoţilor parohi şi coordonarea centrelor eparhiale amintite, care vor raporta periodic Patriarhiei Române modul în care au fost distribuite bunurile.







×