x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câştigătorul primei ediţii a campaniei Liga profesorilor excepţionali este Aurelian Zisu, din Craiova

Câştigătorul primei ediţii a campaniei Liga profesorilor excepţionali este Aurelian Zisu, din Craiova

16 Iun 2014   •   15:11
Câştigătorul primei ediţii a campaniei Liga profesorilor excepţionali este Aurelian Zisu, din Craiova
Sursa foto: Dan Marinescu

Castigatorul primei editii a campaniei Liga profesorilor exceptionali, initiata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, este profesorul de limba romana, la liceul Carol I, din Craiova, Aurelian Zisu. Locurile al doilea si al treilea, in urma voturilor internautilor, au revenit dascalilor Constatin Ursu, respectiv Dumitru Vizitiu. Premiile constau intr-un salariu de merit, de 5000 RON, 3000 RON si 2000 RON, pe care ocupantii primelor trei locuri il vor primi pe durata unui an scolar. Castigatorii au fost anuntati duminica seara, la emisiunea “Sinteza zilei”, moderata de Mihai Gadea la Antena 3.

In finala, s-au calificat zece cadre didactice, care au primit cele mai multe voturi, si care vor primi premii constand in laptop-uri, excursii, vouchere,  materiale de specialitate si educationale sau enciclopedii. Aurelian Zisu, Constantin Ursu, Dumitru Vizitiu, Romeo Irinel Bolohan, Dumitru Avadanei, Gheorghe Vasilache, Gilda Preda, Catalina Georgescu, Elena Alexie, Liviu Georgescu sunt de-acum membri ai Ligii profesorilor exceptionali.

Momentul anuntului primului clasat a fost extrem de emotionant: profesorul Aurelian Zisu a spus, printre lacrimi, ca, in urma cu putine luni, fiul sau de 37 de ani si-a pierdut viata intr-un tragic accident de tren. Si ca, in aceste momente, in care primeste o recunoastere publica a meritelor sale de cadru didactic in anii petrecuti la catedra, il simte alaturi.

In platoul emisiunii Sinteza zilei, au fost prezenti, printre altii, ministrul Invatamantului si Educatiei, Remus Pricopie, Gabriela Vranceanu Firea, Carmen Avram, Felicia Filip, profesor doctor Irinel Popescu, precum si Trisi Cristea,  presedintele Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. 

Prima ediţie a campaniei “Liga profesorilor excepţionali” a fost demarată în semn de respect pentru reprezentanţii unei profesii nobile, dar puţin preţuită în aceste vremuri, cea a dascălilor. Există profesori în România ai căror elevi câştigă Olimpiade internaţionale, ne reprezintă cu succes la concursuri, reuşesc să depisteze talente şi schimbă cursul vieţii discipolilor săi. Fiecare dintre ei pune câte o piatră de temelie viitorului Liga Profesorilor Excepţionali a fost creată pentru pedagogii talentaţi ai României.

În prima etapă, s-au înscris peste 500 de profesori, in finala ramanand zece castigatori, care au primit cele mai multe voturi din partea susţinătorilor.

×